Plasmanu FMP u finale KLS-a raduju se i Crvena zvezda kao i Partizan 1foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

FMP je protiv Mege rešio polufinale plej-ofa Košarkaške lige Srbije u dve utakmice i time dao prostora čelnicima domaćeg prvenstva i ABA lige da pronađu kompromisno rešenje.

„Panteri“ su večeras, nakon pobede u prvom susretu, savladali košarkaše Mege u Železniku i to sa ubedljivih 96:70. Time su se sa 2-0 u seriji plasirali u finale dfomaćeg prvenstva u kojem će se sastati sa Crvenom zvezdom.

S obzirom na to da Partizan, ni drugu godinu zaredom, neće učestvovati u domaćem prvenstvu, Zvezda se automatski plasirala u finale Košarkaške lige Srbije.

Početak finalne serije sa Železnikom trebalo bi da počne 10. juna, a termin druge utakmice je 13. jun. Eventualna majstorica igrala bi se tri dana kasnije.

Problem je u tome što je start finalne serije ABA lige predviđen za 12. jun. Time je onoemogućeno da Zvzeda učestvuje u oba finala.

Od sutrašnjeg sastanka dveju strana mnogo toga će zavisiti. FMP je pomogao razrešenju situacije time što se u finale plasirao u dve dobijene utakmice.

Da je kojim slučajem bilo drugačije, finale domaćeg prvenstva počelo bi tek 12. juna i time bi prostor za eventualni dogovor KLS-a i ABA lige bio daleko manji, praktično nevidljiv.

Inače, i FMP, kao i Mega domaći plej-of igrali su osetno oslabljeni, bez nekolicine iskusnih i talentovanih igrača, što je posebna tema, ali i pokazatelj koliko srpski timovi vode računa o kvalitetu domaćeg prvenstva.

Načelno su svi za što jači i kvalitetniji domaći šampionat, dok na delu praktično sve ekipe na teren izvode neuporedivo slabije ekipe u odnosu na sastave sa kojima su nastupali u ABA ligi ili u prvom delu Košarkaške lige Srbije.

Na kraju, najefikasniji u redovima FMP bio je centar Izundu sa 22 poena i osam skokova, Simović je zabeležio 19 poena, Stepanović je dao 17 poena, uz sedam skokova, dok je Mur imao 12 asistencija.

Na poraženoj strani, Matej Rudan imao je 18, a mladi Filip Jović 17 poena, dok je dvocifren bio još samo Luka Cerovina sa 11 poena. Aleksa Uskoković imao je po šest poena i asistencija, četiri skoka, ali i pet izgubljenih lopti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari