Plavšić kod Stramaćonija 1

Posle mnogo dolazaka desio se i prvi odlazak iz svlačionice Crvene zvezde, a da se ne radi o sporazumno raskinutoj saradnji ili isteklom ugovoru, već o prodaji.

Rikardinjo, Filip Stojković, Vujadin Savić, Marko Gobeljić i Markos su ovog leta ušli u konkurenciju za tim, a Srđan Plavšić nije stigao ni da se upozna s novim trenerom vicešampiona Srbije Vladanom Milojevićem, već je posle Evropskog prvenstva za igrače do 21. godine produžio u Prag i posle kraćih pregovora sa Spartom stavio potpis na četvorogodišnji ugovor sa slavnim češkim klubom.

Po želji Andree Stramaćonija, italijanskog stratega dovedenog da Sparti vrati primat u zemlji, za šta je dobio odrešene ruke u ovom prelaznom ruku i između ostalih pikirao popularnog Atomskog mrava, čija su glavna preporuka izražena brzina i fin centaršut, a najveći minus slaba konstitucija.

– Želeo bih ovim putem da se oprostim od kluba, navijača, igrača… Da se zahvalim trenerima koji su me trenirali, i svim ljudima koji su mi pomogli da unapredim sebe kao igrača i čoveka… Igračima bih poželeo da osvoje duplu krunu ove godine, i probaju da se plasiraju u Evropu, jer klubu kao što je Crvena zvezda i jeste mesto u Evropi. Želim da kažem da mi je bilo lepo dve godine u klubu, ostvario sam svoj san osvajanjem titule prošle godine, i to ću nositi sa sobom čitav život. Nadam se da ću se jednog dana vratiti u svetinju, a do tada srećno – oprostio se putem društvenih mreža nekadašnji prvotimac subotičkog Spartaka, koji je u LJutice Bogdana 1 stigao avgusta 2015.

Debitovao je samo dan kasnije, a tokom sledeće dve sezone skupio 73 meča (dugo kao džoker sa klupe za rezervne igrače) i 10 golova. U minuloj Superligi se istakao dobrom formom, pa je bilo samo pitanje gde će je naplatiti, s obzirom da je imao (i) pozive škotskog Seltika i švajcarskog Bazela. Na kraju je izbor pao na Spartu, koja ga je dovela za (oko) milion i 300 hiljada evra, od čega 20 odsto ide klubu iz Subotice, s tim što što će Zvezda prihodovati još 10 odsto vrednosti od njegovog sledećeg transfera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari