Plej-of je moguća misija 1Foto: Starsport

Nenad Lalatović je novi trener Čukaričkog. Mladi stručnjak je nedugo nakon rastanka sa Vojvodinom pronašao novi angažman, a ugovorom sa prošlogodišnjim osvajačem kupa potpisan je na četiri godine.

Nekadašnjem kapitenu Crvene zvezde je dolazak među „brđane“ osmi klub u kratkoj trenerskoj karijeri, a boravak na stadionu u ulici Beogradskih bataljona vidi kao dobru priliku za saradnju sa ljudima čiji rad neizmerno ceni.

– Velika čast je biti trener ovog kluba. Voleo bih da u srpskom fudbalu ima više ljudi kao što je Dragan Obradović. Poznajem i sportskog direktora Vladimira Matijaševića sa kojim sa sarađivao u Napretku. Žao mi je što na zimsku pauzu odlazimo sa svega 20 osvojenih bodova, jer smatram da ovaj tim poseduje veliki kvalitet. Nešto lošiji rezultati u jesenjem delu su splet nesrećnih okolnosti, a moj zadatak je da poboljšam i razdrmam ekipu kako bi izašli iz krize – poručio je Lalatović rekavši da je počastvovan što dolazi, kako tvrdi, u najorganizovaniji klub u državi.

Dolazak u prvi klub koji nema crveno-bele dresove (svih prethodnih sedam su imali ovu kombinaciju boja) vidi kao ostvarenje želje o kojoj je maštao još dok je vodio Crvenu zvezdu.

– Svakom treneru je motiv da dođe u Čukarički. Još dok sam bio u Zvezdi imao sam veliko poštovanje prema Draganu Obradoviću i već tada sam maštao da jednog dana preuzmem klub čiji je on vlasnik – izjavio je novi strateg kluba sa Banovog brda.

Govoreći o ambicijama u predstojećem periodu, mladi trener je postavio ciljeve u budućem radu.

– Daću sve od sebe da izborimo plasman u plej-of. To neće biti nimalo jednostavno, ali je itekako moguća misija uz maksimalan rad i dozu sportske sreće – izjavio je Lalatović poručivši da je za dve-tri godine i titula moguća na Banovom brdu ukoliko takmičenje bude na fer nivou.

Matijašević: Sa etrićem za pet minuta

– Nedavno smo Nenad Mirosavljević i ja imali sastanak sa Gordanom Petrićem na kome smo sporazumno raskinuli saradnju. Doskorašnjeg trenera poznajem preko 20 godina, nekada smo bili saigrači i trebalo nam je pet minuta da se usaglasimo o rastanku. Zahvaljujemo mu na prethodnom radu i želimo mu mnogo sreće u budućem periodu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari