Plej-of zamka za "večite" 1Foto: STARSPORT

Prošle sezone domaća Superliga uopšte nije bila ni organizovana zbog pandemije korona virusa, dok će ove biti u istorijskom formatu.

Efekti još uvek postojeće pandemije, u kombinaciji sa produženim datumom trajanja završnice ABA lige, kao i početka kvalifikacionih olimpijskih turnira krajem juna, uslovili su čelnike Superlige da se čitav šampionat odigra u plej-of formatu.

Faktički od današnjih susreta prve runde, pa sve do finala, ukupno osam klubova (pet iz ABA lige i tri najbolje iz KLS-a) igraće na ispadanje, u dve dobijene utakmice.

Partizan će se za polufinale boriti protiv zemunske Mladosti, Mega se sastaje sa Vojvodinom, Borac će gostovati FMP dok je serijal između Crvene zvezde i Zlatibora odložen zbog obaveza crveno-belih u finalu plej-ofa ABA lige.

Ophrven kadrovskim problemima, Partizan će večeras u hali „Ranko Žeravica“ ugostiti zemunsku Mladost, klub sa kojim u poslednjih par godina usko sarađuje.

Crno-beli imaju brojne povređene igrače: Tomas, Jaramaz, Pejdž, Mika, dok je Mozli otišao u Ameriku zbog privatnih razloga.

Trener Aco Matović morao je iz tih razloga da sa pozajmica povuče centra Miletića (Borac) odnosno Dreksela (Mladost) i da priliku za dokazivanje ukaže Stepanoviću, doskorašnjem članu užičke Slobode.

– Igramo protiv tima koji je KLS završio prvi, igrali su polufinale ABA 2 lige i nesrećno izgubili. Mladost je tim koji igra specifičnu košarku, agresivni su preko celog terena, tokom 40 minuta u njihovom sistemu odbrane. U napadu imaju dobrih individualaca, predvođeni Mičelom, Gomboom, kao i našim bivšim igračima Aranitovićem i Tanaskovićem. Verovatno ćemo igrati zahtevne mečeve protiv Mladosti. Pridrudrižio nam se Miletić, vraćen sa pozajmice i Trej Dreksel koji je do sada igrao za Mladost. Videćemo kako će novi igrači moći da prihvate sistem koji smo gradili mesec dana, koji se usled povreda urušio u poslednjih sedam dana. Sada smo morali da ga promenimo – naveo je trener Matović.

FMP serijal sa Borcem dočekuje ojačan centrom Dimitrijem Nikolićem, dok su Čačani ostali bez ovosezonskih američkih igrača (Smit, Džons, Tornton). Miletić se vratio u Partizan, a šansu za dokazivanje dobiće bivši Zvezdin đak Arijan Lakić, kao i argentinski plej Lopez.

Trener Marinović namerava da priliku ukaže i izuzetno talentovanom kadetu Đorđu Ćurčiću. Pojačana sa Milosavljevićem, Simanićem i Novakom, Mega će biti apsolutni favorit protiv Vojvodine.

Plej-of

Prva runda

Crvena zvezda – Zlatibor                30. maj

Partizan – Mladost           18.00

Mega – Vojvodina            12.00

FMP – Borac        16.00

* serija se igra u dve dobijene, drugi mečevi zakazani su za 29/31. maj

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari