Plivač Andrej Barna dobio titulu najboljeg sportiste Subotice za ovu godinu 1Foto: subotica.rs

Titulu najboljeg sportiste Subotice za 2021. godinu dobio je plivač Spartaka Andrej Barna, dok su za najbolji sportski kolektiv proglašeni državni prvaci, Ženski fudbalski klub Spartak i Rvački klub Spartak.

Svečano proglašenje dobitnika priznanja „Sportista godine Subotice“ održano je sinoć, u velikoj većnici Gradske kuće, koju su zajednički organizovali Grad Subotica, Sportski savez grada Subotice i „Nove Subotičke novine”.

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić je najboljem sportisti i najboljim klubovima uručio prelazne pehare, koji se već tradicionalno dodeljuju od 1961. godine.

„Ako neko ima dilemu da li Subotica jeste ili nije grad sportova – neka dođe i bude naš gost na dodeli nagrada u tradicionalnoj akciji ’Sportista godine Subotice’. Tu će lako zaključiti da je Subotica bila, da jeste, ali i da će biti i dalje grad sportova“, rekao je Bakić.

On je podsetio da je rekorder po broju proglašenja u seniorskoj kategoriji rvač Davor Štefanek, koji je osam puta bio proglašen za najboljeg sportistu Subotice.

„Pehari najbolje svedoče o istoriji sporta u Subotici od 1961. godine, jer se na njima nalaze imena svih ranijih dobitnika. Oni svake godine postaju sve teži i teži, a njihovo osvajanje sve veća nagrada najboljima među vama“, naveo je Bakić.

Članica Gradskog veća zadužena za oblast sporta i omladine Nataša Aleksić rekla je da je subotički sport preživeo jednu izazovnu kovid-godinu i da će budžet za sport u sledećoj godini iznositi 124,5 milion dinara.

„To je značajno uvećanje jer, mi jesmo grad sportova, a da bi to i dalje bili našim klubovima moramo da pomognemo“, navela je Aleksić.

Predsednik Sportskog saveza Srbije sportista Davor Štefanek rekao je da će se, kao i do sada, zalagati za to da svi imaju dobre uslove kako bi ostvarili što bolje rezultate.

„Najviše puta sam poneo titulu ‘Sportista grada Subotice’ i na to sam ponosan. Ove godine sam poslednji meč imao u Kanjiži, pomogao sam svom klubu da dođemo do titule i na najlepši mogući način se oprostio od rvanja“, rekao je Štefanek.

Pored najboljih seniora i sportskih klubova, proglašeni su i najbolji pioniri, juniori i veterani, a uručena su i posebna priznanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari