Plivači, džudisti i stonoteniserka Lupulesku spremni za Igre u Parizu 1Foto: Olimpijski komitet Srbije

Na beogradskom aerodormu „Nikola Tesla“ održana konferencija za medije povodom odlaska srpskih plivača, stonotenisera i džudista na Olimpijske igre u Pariz.

Tim Srbija će na Igrama u Parizu u plivanju predstavljati petoro sportista Anja Crevar, Nikola Aćin, Justin Cvetkov, Velimir Stjepanović i Andrej Barna.

Aktuelni šampion Evrope u discilini 4x100m slobodno i osvajač bronzane medalje u disciplini 100m slobodno na Evropskom prvenstvu u Beogradu, ne krije da mu je čast i privilegija što će po drugi put nastupati na Olimpijskim igrama.

„Od početka sezone Olimpijske igre su glavni cilj. Evropsko prvenstvo je bilo sjajno takmičenje na kojem smo uspeli da iznenadimo sami sebe. Sada sam maksimalno spreman i fokusiran na Olimpijske igre. Takmičenje počinjem nastupom u štafeti, pa 30. jula u discilplini 100m slobodno, dok ću 1. avgusta nastupiti u trci 50m slobodno“, istakao je Andrej Barna.

Posle Rija i Tokija, Anju Crevar očekuje nastup i na Igrama u Parizu. Ne krije oduševljenje što će još jednom nastupiti na najvećem planetarnom takmičenju.

„Čast mi je što ću treći put predstavljati svoju zemlju na Olimpijskim igrama. Drago mi je da mi se još jednom ukazala priliku da na Igrama predstavim sebe što je najbolje moguće. Nestrpljivo čekam ulazak u selo, da se takmičim sa najboljima, ali i priliku da pokažem ko sam i koliko mogu“, izjavila je Anja Crevar.

Anja Crevar će nastupiti u disciplini 400m mešovito 29. jula, dok je nastup u disciplini 200m delfin očekuje 31. jula.

Pored Andreja i Anje, individualan nastup na plivačkom takmičenju imaće i Velimir Stjepanović. On će 28. jula nastupiti u trci 200m slobdono, dok ga trka u disciplini 100m slobodno očekuje 30. jula. Velimir Stjepanović istakao je da je veoma srećan što će imati priliku da nastupiti i na Olimpijskim igrama u Parizu.

„Četvrti put idem na Olimpijske igre, ali opet jedva čekam i uzbuđen sam pred put, iako i dalje nemam osećaj da je trka za nekoliko dana. Očekuju me trke u tri discipline, i upravo se javlja to uzbuđenje, jer znaš da te očekuje trka sa najboljima. Navikao sam na Olimpijske igre kao takmičenje, i veoma se radujem trci u štafeti koju ću plivati sa svojim kolegama, sa kojima sam i postao šampion Evrope u ovoj disciplini. Na Igrama ćemo se boriti sa najboljima, za najbolju poziciju“, izjavio je Velimir Stjepanović.

Andrej Barna, Nikola Aćin, Velimir Stjepanović i Justin Cvetkov nakon osvojene zlatne medalje na Evropskom prvenstvu u disciplini 4x100m slobodno nastupiće i na Olimpijskim igrama u Parizu. Ova trka je na programu 27. jula.

Plivački Tim Srbije predvodiće selektor Dušan Veličković koji ističe da je u reprezentaciji veoma kvalitena energija koja je stvorena tokom Evropskog prvenstva u Beogradu, kao i da su plivači osetili pozitivnu energiju sa tribina i preneli je u timski duh.

Jedina predstavnica Srbije u stonom tenisu na Igrama u Parizu biće Izabela Lupulesku. Izabela takmičenje u Parizu počinje 27. jula.

„Tri godine sam vredno radila, i putovala p0 svetu, da bih izborila plasman na Olimpijske igre preko rang liste. Bilo je jako teško, u jednom trenutku čak i nemoguće. U maju se dosta toga promenilo, i rang lista je bila po mojoj volji. Veoma sam srećna i ponosna na sebe što nisam odustala“, izjavila je Izabela Lupulesku.

Izabela će na Olimpijske igre putovati u pratnji trenera Nikolae Lupuleskua.

Plivači, džudisti i stonoteniserka Lupulesku spremni za Igre u Parizu 2
Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Na XXXIII Olimpijskim igrama našu zemlju u džudou predstavljaće Marica Perišić, Milica Nikolić, Milica Žabić, Strahinja Bunčić, Aleksandar Kukolj, i Nemanja Majdov. Oni će na Igre putovati u pratnji trenera Vladimira Jovičića, Nikole Nikolića, Nemanje Petrovića i Ljubiše Majdova.

Put Pariza prvi kreću Strahinja Bunčič, Milica Nikolić i Marica Perišić.

Strahinja Bunčić će na Igrama u Parizu nastupati u kategoriji do 66kg, i ne krije oduševljenje što će se prvi put takmičiti i na Olimpijskoj sceni.

„Znali smo i nadali smo se da ću se plasirati na Olimpijske igre. Spremao sam se svakako, i vredno radio i trenirao tokom celog perioda. Zaista sam verovao u to i radujem se početku takmičenja“, istakao je Strahinja Bunčić.

Takmičenje za Strahinju počinje 28. jula.

Posle Igara u Tokiju, Marica Perišić je dobrim rezultatima obezbedila učešće I na Igrama u Parizu. Kao i tada, i ovog puta će nastupiti u kategoriji do 57kg.

„Kada poredim Tokio i Pariz, kao da sam u nekom paralelnom univerzumu. U odnosu na Tokio, ovo je veliko olakšanje, tada sam bila i mlađa, i nisam imala iskustva sa tako velikim takmičenjem, i tada sam dala koliko sam mogla, ali mislim da će se moj san i kapaciteti pokazati u Parizu. Poslednjih godina sam pokazala konstantnost na turinirima i kontinentalnim takmičenjima, i zaista nije mala stvar biti u top 8 na svetu, a mi smo trenutno tu. Zaista verujem da će džudo osvojiti više od jedne medalje na ovim Igrama“, izjavila je Marica Perišić.

Maricu Perišić izlazak na Olimpijsku scenu očekuje 29. jula.

Džudo Tim Srbija predstavljaće i Milica Nikolić, učesnica Igara u Tokiju će nastupati na Igrama u Parizu u kategoriji do 48kg.

,,Spremna sam i motivisana za Olimpijske igre, kao i za svako takmičenje koje sam imala u mojoj karijeri. Posebno sam spremna za Igre, jer sam i pre objavljivanja rang liste bila svesna da ću ići. Sve pripreme sam odradila sa trenerom uradila po našem planu, i od Pariza očekujem najbolje“, istakla je Milica Nikolić.

Milica Nikolić takmičenje na Igrama u Parizu počinje 27. jula.

Srpski džudisti će na Igrama u Parizu nastupiti i u miksu. Ovo takmičenje je na programu 3. avgusta.

Vladimir Jovičić, trener naših džudista osvrnuo se na ciljeve kada je u pitanju nastup naših dćudista na Olimpijskim igrama.

,,Na prošlim Igrama imali smo pet takmičara, sada je ta brojka veća, njih je šest, i svako od njih je kandidat za medalju. Mi kao džudo Tim Srbija se potajnom nadamo jednoj medalji, ali znamo da može da bude i više“, izjavio je trener Vladimir Jovičić.

Plivački Tim Srbija, stonoteniserka Izabela Lupulesku, kao i džudisti Strahinja Bunčić, Milica Nikolić i Marica Perišić u pratnji trenera, put Pariza kreću 24. jula u 6.40 sa beogradskog aerodroma ,,Nikola Tesla”.

Nemanja Majdov će se Timu Srbija pridružiti 28. jula, dok Aleksandar Kukolj i Milica Žabić put Pariz kreću 29. jula.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari