Pobeda košarkaša Srbije u prvoj pripremnoj utakmici za Olimpijske igre 1Foto: EPA-EFE/FILIP SINGER

Košarkaška reprezentacija Srbije bila je uspešna u prvoj proveri pred Olimpijske igre, pošto je u Beogradskoj Areni savladala Holandiju 90:74.

S obzirom na razliku u renomeu, kako samih reprezentacija, tako i igrača, možda se očekivala i veća razlika. Ali činjenica je da je Svetislav Pešić gledao u prvom redu da raspodeli minutažu svim igračima i da mu rezultat, tačnije sama razlika, nisu bili u prvom planu.

Srbija je dobila prve tri četvrtine, redom 19:17, 30:22, 24:12. I u poslednji kvartal ušla je sa sigurnih +22, jedino su Orlovi izgubili tu četvrtu četvrtinu 23:17, ali nedovoljno da se pobeda dovede u pitanje.

U pobedničkom timu najistaknutiji bio je Uroš Plavšić sa 19 poena i šest skokova, uz indeks korisnosti 24. Nikola Milutinov postigao je 17 poena, a dvocifreni je još bio Ognjen Dobrić sa 11 poena. Nikola Jokić se nije šuterski istakao, zabeležio je samo dva poena, oba sa linije slobodnih bacanja, uz svega dva šuta iz igre (oba promašaja). Ali je dao jak doprinos u ostalim segmentima, sa čak devet skokova i 10 asistencija.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari