Nenad Borovčanin, bokserski šampion Balkana, pobedio je nemačkog takmičara Andreasa Guntera, nok-daunom u šestoj rundi u prvom profesionalnom meču, koji je u subotu uveče organizovan na Zlatiboru. To je 23. uzastopna pobeda Borovčanina, koja će mu omogućiti bolju poziciju na evropskim i svetskim rang-listama.

– Bilo je veoma teško, najteže u karijeri. Protivnika je odredila Svetska bokserska federacija i veoma sam ponosan na svoju pobedu. Gunter je od samog početka borbe napadao, tako da nije bilo vremena za predah – rekao je nakon pobede Borovčanin i istakao da nastavlja trening i iščekuje zakazivanje novog meča.

Borovčanina, koji je uz muziku Marš na Drinu u ring ušao sa šajkačom i majicom sa likovima Če Gevare, Fidela Kastra, Simona Bolivara i Huga Čaveza, bodrila je puna sportska dvorana „Wai Tai“, čelnici čajetinske opštine, Turističke organizacije Zlatibor, sportski funkcioneri i gosti iz Crne Gore i Republike Srpske i Srbije, kao i estradna zvezda Svetlana Ražnatović, čije je pojavljivanje izazvalo opšte oduševljenje publike. Glavnom meču, koji je organizovan u okviru programa nazvanog Zlatibor Boxing night, prethodile su četiri borbe sa takmičarima iz regiona, a u zabavnom delu nastupila je Ksenija Pajčin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari