Pobeda Partizana u Zagrebu 1

U 16. kolu regionalne Jadranske lige, košarkaši Partizana pobedili su večeras u Zagrebu ekipu Cibone sa 82:77 (16:17, 22:19, 28:16, 16:25) i zadržali drugo mesto iza Crvene zvezde sa učinkom od 13 pobeda i tri poraza.

Pobedom u duelu sa direktnim konkurentom u borbi za jedno od prva četiri mesta Partizan je napravio veliki korak ka plasmanu u plej of. Crno beli sada imaju tri pobede više od Cibone, odnosno praktično četiri, jer su dobili oba međusobna susreta.

Vicešampion Srbije je do važnog trijumfa stigao zahvaljujući izvanrednoj igri u trećoj četvrtini, kada je posle tri vezane trojke stekao dvocifrenu prednost, a u poslednjih deset minuta je ušao sa plusom od 14 poena.

Cibona je u poslednjoj četvrtini uspela da uhvati rezultatski priključak i da zaostatak smanji na četiri koša, ali je Partizan odbio napad, a sve dileme razrešio je Mihajlo Andrić trojkom na minut pre kraja za vođstvo Partizana od 80:72.

U narednom kolu Partizan 7. januara dočekuje Karpoš.

Cibona: Rejnolds 15, Šakić 1, Marineli 3, Marić, Ćorić, Bošnjak, Rozić 7, Ljubičić, Sulejmanović 18, Slavica 21, Joksimović 8, Gospić 4.

Partizan: Robinson, Ratkovica 2, Vrabac 9, Marinković 9, Veličković 17, Birčević 14, Koprivica, Andrić 5, Hečer 19, Pot, Karahodžić, Luković 7. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari