Pobeda Velsa u D grupi 1Foto: EPA/ KOCA SULEJMANOVIĆ

Fudbaleri Velsa pobedili su Austriju minimalnim rezultatom i tako se uključili u borbu za mesta koja vode direktno, ili u baraž, za Svetsko prvenstvo.

Strelac jedinog pogotka bio je rezervista Vudburn u 74. minutu, nakon što je iskoristio loše ispucavanje glavom Dragovića i loptu sa 25 metara smestio u donji levi ugao gola Henca Lindera.

Nisu Austrijanci bili slabiji rival, naprotiv, u jednom delu drugog poluvremena su bili i značajno bolji akter meča, ali ih je gol talentovanog tinejdžera potpuno „slomio“, pa su do kraja susreta zapretili još samo preko Arnautovića, ali je njegov udarac odbranio Vejn Henesi.

Na ovaj način Austrija je praktično ispala iz borbe za odlazak na Svetsko prvenstvo, pošto posle sedam kola ima 8 bodova, tri manje od Velsa i pet od Republike Irske, dok je prva Srbija sa 15 poena.

Tako smo tri utakmice pre kraja kvalifikacija dobili borbu utroje za odlazak na Mundijal iz D grupe, a u najpovoljnijem je položaju reprezentacija Srbije koja će već u utorak eventualnom pobedom nad Republikom Irskom imati veliku šansu da se primakne planetarnom šampionatu.

U poslednja dva kola Srbija igra u Austriji 6. oktobra, odnosno protiv Gruzije tri dana kasnije u Beogradu, pa bi bodove na svoj konto morala i tada da upise, a i svakako joj na ruku ide što će u poslednjoj rundi snage odmeriti Vels i Republika Irska, pa će osluškivati i dešavanja sa tog meča.

U osmom kolu koje je na programu u utorak uveče sasataju se Republika Irska – Srbija, Austrija – Gruzija i Moldavija – Vels, a svi će se mečevi odigrati u istom terminu, od 20:45 po srednjeevropskom vremenu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari