Pobeda Željkovog Partizana u EK: Sjajnih 30, loših 10 minuta 1Foto: EPA-EFE/TOMS KALNINS

Košarkaši beogradskog Partizana uspešno su startovali u novoj sezoni Evrokupa – izabranici Željka Obradovića su u prvom meču grupne faze u Hamburgu kao gosti pobedili Tauerse rezultatom 106:97.

Bio je to prvi meč Željka Obradovića na klupi Partizana u Evrokupu, a crno-beli su demonstrirali razliku u klasi pre svega veoma raspoloženom ofanzivnom partijom u kojoj su veoma dobro šutirali.

Najefikasniji u beogradskom timu bio je Kevin Panter sa 26 poena (9/16 iz igre, 7/7 penali), a imao je i 6 skokova i 3 asistencije. Istakli su se još Dalas Mur sa 17 poena (5/6 iz igre), Jam Madar sa 13 poena i 5 asistencija, Alen Smailagić sa takođe 13 poena i 9 skokova, ali i 6 izgubljenih lopti, kao i Nemanja Dangubić, koji je dodao 10 poena.

U poraženom sastavu istakao se Kejleb Houmsli sa 21 poenom (6/14 iz igre), Džejlon Braun je dodao18, Zakari Braun 15, Majk Kocar 14, a Set Hajnriks 10 poena.

U prvoj četvrtini videlo se da je Partizan ofanzivno raspoložen, a blistao je Panter, koji je u tom periodu imao čak 19 poena. Ipak, koncentracija crno-belih u nekim trenucima nije bila na zavidnom nivou, pa je bilo grešaka na oba kraja parketa koje je nemački tim kažnjavao. Međutim, u drugom poluvremenu napad domaćih staje, a Partizanova prednost počinje da raste. Bitnu ulogu u ovom periodu igrao je Madar, dok je na kraju prvog poluvremena odličan bio Mur.

Vođstvo Partizana pred veliki odmor prešlo je 20 poena, a u trećoj deonici približilo se i 30 poena. Ipak, nije sve bilo potpuno bezbrižno u finišu – crno-beli su ponovo počeli da prave neke neshvatljive greške u organizaciji napada, poremetio ih je presing Tauersa. Sudijski kriterijum u nekim trenucima bio je zaista začuđujući. Vođstvo Obradovćevog tima blo je čak i jednocifreno na manje od dva minuta do kraja, ali totalno neizvesne završnice ipak nije bilo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari