Pobede, uz dosta muke 1Beitar nova fudbalska avantura: Ričmond Boaći

Bodovna distanca između vodeće Crvene zvezde i prvog pratioca u šampionskoj trci, branioca titule Partizana, ostala je nepromenjena posle odloženih mečeva 9. kola prvenstva.

Crveno-beli su pobedom protiv Spartaka – 1:0 (1:0) zadržali četiri koraka prednosti u odnosu na crno-bele, posle njihovog slavlja na terenu Zemuna – 1:3 (1:1), ali su se večiti rivali propisno namučili da bi upisali nove “recke”. I dobro zabrinuli svoje navijače pred drugi krug izazova u Ligi Evrope.

Liderov minimalac nadovezao se na slabu igru u vikend trijumfu protiv Mladosti, a da je najmlađi superligaški tim imao više petlje, makar jednog dovoljno pribranog pojedinca u završnici, a pomoćni sudija nije video ofsajd tamo gde ga nije bilo u jednoj zicer šansi Subotičani bi izbegli drugi poraz od početka sezone. Da drugi linijski mahač nije poništio domaćinov čist gol u prvom poluvremenu Zvezda bi manje strepela od izjednačenja u očajnih drugih 45 minuta, ovako je do celog plena stigla iz jedanaesterca u 22. minutu. Aleksandar Radovanović je oborio Ričmonda Boaćija, a reprezentativac Gane sa penala, svojim petim golom u SL, zabašurio mnogobrojne pojedinačne i timske greške, sporost, bezidejnost, nepažnju i umor pulena trenera Vladana Milojevića, iako je na teren poslata najjača postava.

I Partizanov strateg Miroslav Đukić ne može biti zadovoljan izdanjem njegovih izabranika u prividno rutinskom “osvajanju” Gornje Varoši. Jeste Parni valjak “vozio” prvo poluvreme u svom ritmu i mogao više od jednog puta da zatrese mrežu skromnog rivala, ali je Milan Mitrović pred odlazak na pauzu sam poništio svoj trud. Štoper crno-belih najpre je glavom, na centaršut Zorana Tošića, doneo vođstvo favoritu (25), a onda nespretnom reakcijom na kraju jednog kontranapada poklonio izjednačenje svom nekadašnjem klubu (45). Zemunci su bili odvažniji u protivničkom polju i oprezniji u branjenju od, n-ti put ove jeseni, nepovezanog i nedorečenog prvaka, pa je do pred sam kraj duela sve mirisalo na novi kiks Partizana. I tako bi i bilo da rezervista Ognjen Ožegović nije uzeo stvar u svoje ruke. Prvo je rutinski pečatirao akciju sa Nemanjom G. Miletićem i Moroslavom Vulićevićem, na očigled poptuno ukočene zadnje linije rivala (85), a onda iznudio penal, kojim je majstor za iste Marko Jevtović skinuo kamen sa srca saigračima i navijačima (90).

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari