Pobeđivali, jer su belci: Bivši NBA šampion osporava MVP zvanja Jokića, Novickog i Neša (VIDEO) 1EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN

Kendrik Perkins vidi pozadinu uspeha srpskog košarkaša, odnosno njegovih prethodnika iz Nemačke i Kanade u najjačoj ligi na svetu.

Dodeljivanje nagrade za najkorisnijeg igrača NBA lige svake sezone izaziva velike polemike u Sjedinjenim Američkim Državama, s argumentima za i protiv njihovih laureata.

Deo aktuelne vodi se oko dostignuća osvajača 2021. i 2022. godine, Nikole Jokića, a NBA šampion iz 2008. godine Kendrik Perkins je poslednji koji je izneo svoje mišljenje. Lansirajući rasističku teoriju.

„Kada se pogleda ko je osvajao MVP nagradu od 1990. godine, samo tri momka nisu bila u Top 10 po broju poena. To su Stiv Neš, Jokić i Dirk Novicki. Šta ti momci imaju zajedničko?

Ostaviću to ovde, pa sami razmišljate o tome“, postavio je pitanje tamnoputi Perkins tokom gostovanja u jednoj TV emisiji, jasno aludirajući na činjenicu da su sva trojica pobrojanih belci.

 

Uz slučajno ili namerno prenebagavanje podatka da je fantastični centar iz Sombora oba puta kada je izabran za MVP-a bio plasiran u Top 5 igrača NBA lige po ukupnom broju poena.

Da je na kraju jedne od tih takmičarskih godina bio šesti, a sledeće 10. u kategoriji prosečno postignuti poeni po utakmici. I, još važnije, da to nije jedini kriterijum prilikom donošenja odluka.

Veoma je bitno u kojoj meri igrač utiče na igru i rezultate svog tima, a trener Denvera, Majkl Melou, povodom 100. tripl-dabla svog pulena izjavio je da su Nagetsi „blagosloveni“ što imaju Jokića.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari