Počela 14. Božićna škola sporta u Pirotu, promoter proslavljeni odbojkaš Vanja Grbić 1Foto: Z. Panić

„Pirot je primer drugima u Srbiji jer ima ovakvu školu. Drugi gradovi to nemaju. Ovo je praktično fenomenalna pirotska olimpijska škola u kojoj deca mogu da besplatno pronađu ono što žele i izaberu sport koji ih zanima“, rekao je večeras na otvaranju 14. Božićne škole sporta u prepunoj hali Kej u Pirotu promoter škole, proslavljeni odbojkaš Vanja Grbić.

On je naveo da nije cilj da deca postanu vrhunski sportisti, već da postanu pravi ljudi, da razvijaju socijalne kvalitete.

„Sport ne treba da bude sam po sebi cilj, već instument pomoću koga će deca izrasti u prave i zdrave ljude. Mislim da je Pirot po tome apsolutno avangarda i svetao primer svima“, rekao je Grbić.

Božićnu školu sporta, koju organizuje Sportski centar Pirot pod pokroviteljstvom Grada Pirota. Na otvaranju gosti su bili popularni jutjuberi i Haos animatori.

Pirotskim osnovcima i srednjoškolcima tokom raspusta biće ponudjena 68 besplatnih programa. Pored sportskih, tu su i škole glume, gitare, tkanja, programiranja, plesa… Svi programi su potpuno besplatni.

– Drago mi je što je  Božićna škola i ovoga puta izazvala veliko interesovanje.

– Ova naša Božićna škola je iz godine u godinu sve populartnija.Veoma je važno da se bave sportom i mi smo im to omogućili da kvalitetno provedu zimski raspust. Imali smo večeras jutjubere i haos animatore i promotera Vanju Grbića koje su deca dočekala sa oduševljenjem –  rekao je gradonačelnik Vladan Vasić.

Idejni tvorac ove manifestacije i direktor Sportskog centra Pirot Nenad Đorđević kaže da je ovo jedinstvena škola u Srbiji u kojoj su svi programi besplatni.

-Večeras je zaista hala bila prepuna na otvaranju Škole i očekujem da se već od sutra ta energija prenese na sportske terene. Očekujem oko 3.000 dece. Najvažnije je da je posle naših ranijih Božićnih škola nastalo negde oko 15 novih sportskih klubova i da je veliko interesovanje dece da se bave sportom- rekao je Đođević.

Kao i prethodnih godina  izabrani su najbolji sportisti i ekipe za prethodnu godinu. Najbolja je ekipa je KF Radnički. Najbolja sportiskinja je rukometašica Simona Tančić a sportista karatista Uroš Mijalković. Mili Đorđević, članici seniorske odbojkaške  reprezentacije Srbije dodeljeno je priznanje sportsko dosrtignuće godine. Ekipi SK „Mladost“ dodeljena je specijalna nagrda za osvojeno srebro na Letnjim olimpijskim igrama specijalne olimpijade u Abu Dabiju.

Počela 14. Božićna škola sporta u Pirotu, promoter proslavljeni odbojkaš Vanja Grbić 2
Najbolji sportisti: Simona Tančić i Uroš Mijalković Foto: Z. Panić

– Velika mi je čast što sam od svog grada dobila ovo priznanje. Dugo sam u sportu kome se posvećujem sa puno ljubavi.Poruka deci je da se bave sportom – rekla je Simona Tančić

I Uroš MIjalković je radostan zbog priznanja koje je dobio.

– Bio sam sportista godine i ranije i ovo je za mene čast a posebno što mi je priznanje uručio legedarni Vanja Grbić koji je inače prijatelj karatea. Deca treba da se usmere ka sportu i pravim vrednostima- rekao je Mijalković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari