Počelo Svetsko prvenstvo u fudbalu (FOTO) 1Foto: Fonet/AP

Predsednik Rusije Vladimir Putin danas je na moskovskom stadionu Lužnjiki pozdravio učesnike i navijače, kako je rekao, glavnog turnira planete i označio početak Svetskog prvenatva u fudbalu.

Svim reprezentacijama želim uspeh, a navijačima – nezaboravne utiske. Dobrodošli u Rusiju“, rekao je Putin na otvaranju prvenstva.

Ovaj grandiozni sportski događaj prvi put se događa u našoj zemlji i zaista se tome radujemo, rekao je Putin i poručio: „Sve nas ujedinjuje ljubav prema furbalu,svi smo mi jedan tim i u tome je naša snaga“.

Početak najvećeg sportskog spektakla na planeti na stadionu u Moskvi prati 80.000 gledalaca, međi kojima je i jedan od najvećih igrača u istoriji fudbala i osvajač Svetskog prvenstva, Argentinac Dijego Armando Maradona.

Foto: Fonet/AP

Svečanu ceremoniju otvorili su britanski pop pevač Robi Vilijams i specijalni gost, osvajač dve „boginje“, Brazilac Ronaldo.

Španski golman Iker Kasiljas i ruska manekenka Natalija Vodjanova predstavili su trofej koji će pripasti pobedniku Svetskog prvenstva.

Na terenu su se zatim pojavili britanski pop-pevač Robi, koji je najpre otpevao par pesama, a zatim je nastupio sa ruskom operskom divom Aidom Garifulinom.

Stadion Lužnjiki ispunjen je gotovo do poslednjeg mesta.

Nakon otvaranja igra se utakmica između domaćina Rusije i Saudijske Arabije, a titulu brani Nemačka.

Svetsko prvenstvo u fudbalu biće održano od 14. juna do 15. jula u 11 gradova Rusije: Moskvi, Sankt Peterburgu, Samari, Saransku, Rostovu na Donu, Sočiju, Kazanju, Kalinjingradu, Volgogradu, Nižnjem Novgorodu i Jekaterinburgu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari