Počeo finalni turnir Svetske lige u vaterpolu u Beogradu 1Foto: MOS

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić prisustvovao je svečanom otvaranju finalnog turnira Svetske lige u vaterpolu, koji se održava od 18. do 23. juna na otvorenom plivalištu bazena SRC “Tašmajdan“ u Beogradu.

Kako se navodi u saopštenju, ljubitelji vaterpola moći će da vide osam vrhunskih reprezentacija, a za šest dana turnira biće odigrane 24 utakmice.

Nagradni fond turnira oko 350.000 dolara, ističe Ministasrtvo omladine i sporta, ali najvažniji cilj je direktan plasman najuspešnije reprezentacije na Olimpijske igre 2020 u Tokiju.

“Ponosan sam na činjenicu da je Srbija organizacijom finala Svetske lige još jednom potvrdila da je svetski centar vaterpola. Kao bivši sportista i reprezentativac naše zemlje,  znam koliko je važna podrška sa tribina za ostvarenje svakog sportskog cilja. Izuzetno sam srećan što smo našim najboljim igračima omogućili takvu podršku, a publici u Srbiji – da uživo vidi najbolje svetske vaterpoliste i da svojim bodrenjem nosi naš tim ka uspehu i plasmanu na Olimpijadu u Tokiju“, rekao je Udovičić.

Dodao je da je uveren sam da će se Srbija pokazati kao izuzetni, gostoprimljivi domaćin i da će svet još jednom doživeti našu zemlju kao državu koja izuzetno voli i poštuje sport.

„Organizacija tako velikog takmičenja idealna je prilika za novu promociju zdravog načina života i svih pozitivnih vrednosti koje sport u sebi nosi“, naglasio je ministar Udovičić.

Ministarstvo omladine i sporta podržalo je organizaciju finalnog turnira Svetske lige u vaterpolu sa 20 miliona dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari