"Početak i kraj je bio užasan": Željko Obradović ne traži izgovore za težak poraz 1foto: Starsport

Trener Partizana iskreno odgovarao na novinarska pitanja nakon Olimpijakosovih 87:58 u Atini u 7. kolu košarkaške Evrolige.

Sa devetoricom raspoloživih igrača crno-beli nisu ni mogli da budu ravnopravan rival grčkom velikanu, ali Željko Obradović smatra da je ekipa morala više da pruži čak i u tim okolnostima.

„Očigledno da prvo moram da čestitam Olimpijakosu koji je odigrao dobar meč. Započeli smo meč loše, bez energije, agresivnosti. Tek smo u drugoj četvrtini izgledali kao da smo spremni da igramo. Sve ostalo je izgledalo kao jedna loša slika. Pre meča sam rekao svojim igračima da treba u svlačionicu da uđemo sa utiskom da smo dali sve od sebe. Utisak je u potpunosti suprotan. To je to“, rekao trener srpskog kluba na konferenciji za medije.

Prvo pitanje grčkih novinara bilo je vezano za sukob FIBA i Evrolige, odnsono činjenicu da zbog toga klubovi ne mogu da računaju na igrače.

„Slušajte. Ne želim da pričam o nečemu što je između FIBA i Evrolige kao izgovor za našu igru. Kada ste bez jednog ili dva igrača je teško, sada sam bez šest. Glas i Jovanović nikada pre nisu igrali u Evroligi, Tristan je igrao nekoliko minuta, što znači da sam igrao sa šestoricom košarkaša. Početak i kraj meča bio je užasan.

Ovaj problem nije neka novost ili nešto što se odjednom dogodilo. Pričamo već neko vreme da treba da sednu i da pričaju. Srbija ima važan meč, dali smo tri igrača (Anđušić, Trifunović), jedan se povredio (Koprivica). Dogovorili smo se i to je to. Reprezentacije ne treba da igraju bez najboljih igrača, svi će vam to reći. Oni moraju da razgovaraju o ovome. Na kraju, igrači su ti koji plaćaju ceh, njima je najteže od svih.“

Usledilo je i pitanje o Janisu Papapetruu, odnosno da li je bilo poziva od strane košarkaškog saveza Grčke da igra za nacionalni tim.

„Ne znam, nije to pitanje za mene. Ja sam trener, postoji način na koji selektori pozivaju igrače. To je stvar razgovora između menadžmenta reprezentacije Grčke i Partizana. Stvarno ne znam, nemam pojma ništa o tome.“

Na kraju je najtrofejniji evropski stručnjak upitan i o novom pojačanju, navodno je Vladimir Brodzijanski na korak do crno-belog dresa.

„Neću to da komentarišem, slušam te priče od kada je počela sezona. Shvatam da živimo u vremenu gde se informacije brzo šire i ako počnem da nabrajam imena igrača koji je trebalo da dođu imaću tri tima od po 12 igrača. Do trenutka dok neko ne potpiše ugovor, neću pričati o tome. Moj fokus je bio da radim svoj posao, bila je ovo veoma loša utakmica“, zaključio je Obradović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari