Počinje fudbalska Superliga Srbije 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Nova sezona fudbalske Superlige Srbije počinje danas premijernim mečom u kom će se sastati Radnički 1923 iz Kragujevca i Železničar iz Pančeva.

Novu sezonu u Superligi obeležiće radovi na postavljanju novih terena, zbog čega će veliki broj klubova domaće mečeve igrati van svojih gradova.

Takođe, pred početak sezone promenjeno je i pravilo u vezi bonus igrača, pa će tako svi timovi biti u obavezi da na teren izađu sa dvojicom igrača rođenih posle 1. januara 2002. godine.

Premijerna utakmica počinje u 19.00, a zbog radova na stadionu u Kragujevcu Radnički 1923 će biti domaćin u Leskovcu.

Tim iz Kragujevca je prošlu sezonu završio na petom mestu, izborivši tako kvalifikacije za Ligu konferencija, dok je Železničar u baražu uspeo da izbegne ispadanje iz Superlige.

Dva sata kasnije na stadionu u „Humskoj“ se sastaju Napredak i Partizan, a formalni domaćin biće kruševački tim. Napredak će svoje mečeve igrati u Beogradu, zbog postavljanja nove travnate podloge u Kruševcu.

Ekipa iz Kruševca prošle sezone uspela je da se plasira u plej-of Super lige i na kraju završi na osmom mestu, dok su crno-beli zauzeli drugo mesto i obezbedili učešće u kvalifikacijama za Ligu šampiona, gde ih u drugom kolu čeka kijevski Dinamo.

U subotu su na programu tri utakmice u istom terminu u 20.00.

Aktuelni šampion ekipa Crvene zvezde dočekaće na stadionu „Rajko Mitić“ ekipu Jedinstva iz Uba, kojoj će ovo biti prvo učešće u Super ligi. Zvezda u novu sezonu ulazi sa željom da osvoji osmu uzastopnu titulu prvaka Srbije, a takođe je krajem avgusta čeka i plej-of za plasman u Ligu šampiona.

U preostala dva meča u subotu se sastaju Čukarički i Radnički iz Niša, odnosno Mladost i OFK Beograd.

Čukarički će biti domaćin na svom terenu na Banovom brdu i pokušaće da u novoj sezoni izbori plasman u Evropu, nakon što je prethodnu završio na šestom mestu. Niški tim je prošle sezone igrao u plej-autu, zauzevši 12. mesto.

Mladost će zbog radova na terenu u Lučanima biti domaćin na stadionu u Užicu, a za protivnika će prošlosezonski sedmoplasirani tim imati povratnika u najviši rang – OFK Beograd. Tim sa Karaburme se u Super ligu vraća po prvi put nakon sezone 2015/16.

Nedeljni program u 17.30 u Novom Pazaru otvaraju istoimeni tim i ekipa subotičkog Spartaka. Oba tima su prošle sezone završila u plej-autu, zauzevši na kraju devetu i 10. poziciju u Superligi.

Od 19.30 na rasporedu su još dve utakmice. TSC, koji je prošlu sezonu završio na trećem mestu, dočekaće u Bačkoj Topoli ekipu novobeogradskog IMT-a (11. mesto prošle sezone), dok će debitant u Superligi Tekstilac iz Odžaka biti formalni domaćin u Bačkoj Palanci ekipi Vojvodine, koja je prošlu sezonu okončala na četvrtom mestu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari