Podmlađeni protiv povređenih 1Foto: STARSPORT

Reprezentacija Srbije večeras (20.45) u Volfsburgu igra protiv Nemačke pripremni meč uoči starta kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

„Orlovi“ posle „pancera“ putuju u Lisabon gde će u ponedeljak igrati protiv Portugala prvi meč za odlazak na EURO. Upravo zato, selekcija Joakima Leva biće prava provera pred verovatno najtežu u utakmicu u predstojećem takmičarskom ciklusu.

Selektor Mladen Krstajić imaće uoči večerašnjeg meča ozbiljnu „glavobolju“ oko sastava tima pošto su mnogi prvotimci prijavili povrede. Tako protiv „pancera“ sigurno neće igrati Nemanja Matić (propušta i Portugal), Aleksandar Kolarov, Filip Kostić, Dušan Tadić, Aleksandar Mitrović i LJubomir Fejsa.

– Jako bitna utakmica i okupljanje, početak kvalifikacija. Nemci imaju veliki pritisak zbog Lige nacija, mi idemo tamo opušteno, s namerom da zabeležimo pozitivan rezultat i odemo srećni i zadovoljni u Portugaliju, spremni za početak kvalifikacija. Ne znam još da li ću početi utakmicu, biće specifična atmosfera za igru, ali moramo da budemo spremni za to – rekao je napadač Srbije Luka Jović koji će protiv „pancera“ verovatno dobiti šansu od prvog minuta, ispred naknadno pozvanog Milana Pavkova koji je u avion za Volfsburg uskočio umesto takođe povređenog Aleksandra Prijovića.

Jović je sa 15 golova za Ajntraht iz Frankfurta trenutno drugi strelac Bundeslige (Levandovski iz Bajerna dao 18), a selektoru Krstajiću poslužiće uoči večerašnjeg meča i kao skaut pošto dobro poznaje igrače „pancera“.

– Promenili su tim, ali imaju jako veliki fond igrača. Neke iskusnije fudbalere su zamenili sa nekoliko mladih, ali očekujemo da izvedu kvalitetan sastav. Ovo je za njih sve samo ne prijateljska utakmica. Nama takođe fali nekoliko iskusnih igrača, ali to ne znači da ćemo odustati od namere da ostvarimo pozitivan rezultat – dodao je Jović.

Vezista Nemanja Maksimović izjavio je da će igrači maksimalno ozbiljno ući u meč.

– Utakmica sa Nemačkom je prijateljska, ali mi ćemo je posmatrati kao da je za bodove. Želimo što bolji rezultat iz ove dve utakmice, naravno, posebno protiv Portugala. Želimo pobedu, mada iskreno i nerešen rezultat ne bi bio loš, ali ne razmišljamo o tome. Idemo po tri boda i nadam se da ćemo uspeti da ih osvojimo – zaključio je Maksimović.

Debitanti u stručnom štabu

Mladen Krstajić je nedavno dobio nove pomoćnike koji će protiv „pancera“ prvi put sedeti pored njega na klupi. Podsetimo, novi članovi stručnog štaba „orlova“ su: Nikola Žigić, Vladimir Radenković i Simo Krunić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari