Pokuševski solidan, Petrušev i Simanić u civilu 1 Foto: EPA-EFE/JOHN G.

Neposredno nakon NBA drafta startovala je Letnja liga. Prvi turnir održan je u Kaliforniji, koji je na dominantan način osvojio Sakramento, dok je na programu nadmetanje u Juti. Od 7. do 17. jula fokus će biti na dešavanjima u Las Vegasu. Oklahoma je protiv domaćina Jute javnosti predstavila Četa Holmgrena, drugog pika na nedavno završenom draftu, koji se odličnim prikazao, dok je Alesej Pokuševski imao solidnu rolu u ubedljivom trijumfu nad Džezerima (98:77).

Oklahoma je nastupila u vrlo jakom sastavu protiv Jute. Džeremaja Robinso-Erl, Džoš Gidi, Eron Vigins, Tre Man… igrači su koji su prošle sezone imali vrlo zapažene role u Tanderima, a zaigrali su za ekipu u Letnjoj ligi. Među njima je bio i Aleksej Pokuševski koji je odigrao solidnu rolu sa 11 poena za 20 minuta u igri, međutim javnost je najviše zanimalo kakvim će se pokazati Čet Holmgren, ovogodišnji drugi pik na draftu.

Nekadašnji student Gonzage oduševio je sve prisutne, nagovestivši da bi uprkos manjku kilograma i mišićne mase na visinu 216 centimetara (88 kilograma) mogao da ima sasvim dobru ruki sezonu u Tanderima. Dvadesetogodišnji momak iz Minesote ubacio je Juti čak 23 poena, prikazavši i vrlo dobre defanzivne sekvence obeležene sa šest „banana“ od kojih su dve bile nad 229 centimetara visokom Takom Folom.

Pokuševski je tokom utakmice još jednom prezentovao polivalentnost i sposobnost igranja maltene na svim pozicijama. U drugom poluvremenu je igrao i na petici, u niskoj petorci, što bi mogao da bude deo napadačkog arsenala Oklahome u nastupajućoj sezoni.

U redovima Jute, Boriša Simanić ostao je u civilu, baš kao i Filip Petrušev u sastavu Filadelfije protiv Memfisa. Obojica su imali naporan put iz Niša za Ameriku, na koji su krenuli odmah nakon poraza Srbije od Belgije u kvalifikacijama za plasman na naredno Svetsko prvenstvo 2023.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari