Poledica: Silovanje prava i loš imidž za klub

Crvena zvezda spremila smanjenje plata fudbalerima za 50 odsto po sistemu uzmi ili ostavi

Ostavite komentar


  1. Poledica se nekada previše pravi pametan. Terzić nije neko koga bih branio, iako je doneo dosta uspeha našoj Crvenoj Zvezdi. Ipak, mislim da je ovde u pravu. Nije on rekao da će igračima prepoloviti plate, već da će im to ponuditi, a rastaće se sa onima koji ne prihvate ponudu. Naravno da su to ugovori, ali mora se uzeti u obzir stanje u kome se nalazimo. Svi ti igrači mogu da žive i više nego dobro i sa 10% odo svoje plate, a kamo li sa 50%. Uostalom, ni osiguravajuće kuće ne isplaćuju ništa u ovakvim slučajevima. Hoću reći da je ovo specifična situacija i da igrači treba da imaju strpljenja. Treba naći neki model, da se smanje plate za 20-30%, da se još 20-30% prebaci za isplatu kroz neke naredne plate. Mislim da bi time svi bili zadovoljni. Igrači ne bi bili toliko pogođeni. Zvezda bi nadoknadila svoje gubitke, jer ni oni nisu mnogo veliki, jer Zvezda većinu svojih prihoda dobija od prodaje i UEFA. Prodaja će malo stati, mada će se dobri igrači uvek prodavati, ali novac od UEFA je i dalje tu.

  2. Da mi prvo vidimo kolike su plate tih igrača. Njihovih 50% mesečne „plate“ za jurnjavu za loptom i uveseljavanje navijača je cifra koju normalan čovek u Srbiji ne može da zaradi ni za godinu dana ozbiljnog rada. Mnogi ljudi gladuju, dok se većina profesionalnih fudbalera, od čijeg „rada“ društvo, objektivno, nema nikakvu korist, cinično i samozaljubljeno razbacuje besmislenim luksuzom. Ponižavajući je osećaj kad moraš da se stidiš zbog postupaka drugog, koji se ničega ne stidi. Medicinskom osoblju, koje se zarazilo lečeći bolesne, vlast otima pola bedne zarade. Odavno sam uveren da je stvar društvene higijene – ukidanje profesionalnog sporta, estrade (političke i kičerske)…

Ostavite komentar


Sport

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.