"Neprihvatljiv gest": Premijer Španije ljutito reagovao na poljubac tokom dodele medalja svetskim šampionkama u fudbalu (VIDEO) 1foto EPA-EFE/JAVIER LIZON

Pedro Sančez se nakon što je primio fudbalerke Španije koje su postale nove svetske šampionke izjasnio o događajima koji su se odvijali s predsednikom tamošnjeg Fudbalskog Saveza Španije Luisom Rubialesom tokom ceremonije dodele medalja.

Kako piše katalonski Mundo Deportivo, Sančez je pre nego što je prešao na kontroverze, čestitao igračicama istakavši da su „učinile sve što je potrebno da pobede“, a potom se osvrnuo na događaje koji su zasenili taj uspeh.

– Bilo je ponašanja poput onog gospodina Rubialesa koji pokazuju da u našoj zemlji još ima mnogo puta da se pređe u vezi s jednakostima i poštovanjem u pravima žena i muškaraca – rekao je pomalo ljutito Sančez.

Naime Rubiales je iz cišta mira poljubio u usta fudbalerku Jeni Hermoso, na opšte iznenađenje čitave ženske fudbalske reprezentacije, ali i svih prisutnih tokom ceremonije dodele medalja, a Sančez ga je nazvao „neprihvatljivim gestom“ i naveo da predsednik RFEF-a mora “ da nastavi sa koracima kako bi se rasvetlilo ono što se dogodilo“.

„Verujem da izvinjenja koja je dao nisu bila dovoljna, čak bih rekao da nisu prikladna“, rekao je Sančez u vezi izvinjenja koja su deljena na društvenim mrežama od strane predsednika Saveza.

Video je snimljen tokom povratnog leta za Madrid, a mediji u Španiji su dočekali na „nož“ ovakav potez Rubialesa, kao i ono što je uradio pred kamerama mnogobrojnih medija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari