Polusezona crno-belih za istoriju 1 FK Partizan v KolubaraFudbaleri Partizana foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Fudbaleri Partizana završili su prvi deo sezone pobedom na svom stadionu u duelu sa Kolubarom 1:0 (0:0). Gol kojim je u 65. minutu Kvinsi Menig svom timu doneo trijumf i pet bodova prednosti na tabeli u odnosu na drugoplasiranu Crvenu zvezdu dočekan je sa velikom radošću i olakšanjem među malobrojnim gledaocima na tribinama stadiona u Humskoj.

Na kraju jesenjeg dela sezone crno-beli se nalaze na prvom mestu na tabeli u prvenstvu, plasirali su se u četvrtfinale Kupa Srbije, a obezbedili su i igranje u eliminacionoj fazi prvog izdanja Lige konferencija.

Možda čak i emotivnije od navijača pogodak je pored aut linije sa svojim igračima proslavio trener Aleksandar Stanojević. Prvi stručnjak crno-belih ima najveće zasluge za sjajnu polusezonu, najuspešniju u poslednjih 17 godina i jednu od najuspešnijih u istoriji Partizana. Zbog činjenice da klub funkcioniše u nejasnim okolnostima trener je neretko u proteklih nekoliko meseci bio u situaciji da se bez podrške uprave bori za sebe, svoje igrače i ugled kluba, pa je ovaj rezultat zbog toga i značajniji.

Ekipa Aleksandra Stanojevića prvi meč u ovoj sezoni odigrala je 22. jula protiv Dunajske Strede na svom stadionu u drugoj rundi kvalifikacija za Ligu konferencija i zabeležila prvu od svojih 26 pobeda u svim takmičenjima. Crno-beli su u narednih skoro pet meseci odigrali još 34 utakmice i zabeležili šest remija i samo tri poraza, sva tri u Ligi konferencija.

Partizan je u jesenjem delu Superlige Srbije osvojio 59 bodova, jer je na 21 meču zabeležio 19 pobeda i dva remija. Jedini timovi koje crno-beli nisu uspeli da savladaju su Crvena zvezda (1:1) i Proleter (0:0), a oba duela su odigrana u Humskoj. Samo jednom u svojoj istoriji Partizan je imao uspešniju jesen u domaćem prvenstvu i to 1998. godine, kada je na 17 utakmica ostvario 16 pobeda i jedan remi. U Kupu Srbije crno-beli su stigli do četvrtfinala nakon što su eliminisali srpskoligaše Trajal (3:0) i Dubočicu (1:0).

Ekipa Aleksandra Stanojevića uspešno je nastupala i u prvom izdanju Lige konferencija. U kvalifikacijama i grupnoj fazi odigrali su 12 mečeva, ostvarili pet pobeda, četiri nerešena ishoda i tri puta izgubili. Dobar utisak pokvarila su poslednja dva meča zbog pomalo neočekivanog poraza u gostima od Rige (1:0) i remija sa Anortozisom u Humskoj (1:1).

Stanojević: Izvinjavam se navijačima

Trener Partizana Aleksandar Stanojević bio je nezadovoljan partijom koju je njegov tim prikazao u duelu sa Kolubarom.

– Svaka čast momcima, izvinjavam se navijačima na ovako lošoj utakmici. Sigurno najlošijoj u ovoj polusezoni. Ne znam kako je uopšte moglo da se igra, teren je bio u izuzetno lošem stanju. Sada sledi odmor posle 35 utakmica u ovoj polusezoni. Okupljamo se 12. januara, deset dana ćemo raditi ovde, a onda idemo na Kipar – rekao je Stanojević.

Napadač crno-belih Rikardo Gomeš, koji je u jesenjem delu prvenstva postigao 18 golova, smatra da Partizan i u drugom delu sezone može da održi isti nivo forme.

– Ono na šta možemo biti ponosni su igrači, stručni štab i navijači, kao i sve ono što smo uradili ove sezone. Startovali smo veoma dobro, mada je bilo i teških momenata, povreda, ali se ekipa držala na visokom nivou. Mislim da ćemo uz podršku i stručnog štaba i navijača nastaviti ovim tempom – izjavio je najbolji strelac Superlige Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari