Pomeren termin odigravanja eventualne majstorice ABA lige zato što istog dana Fudbalski klub Crvena zvezda proslavlja titulu 1Foto: Pedjja Milosavljevic/STARSPORT

Eventualna peta utakmica finala plej-ofa košarkaške ABA lige između Crvene zvezde i Partizana biće odigrana 26. maja umesto dan ranije, prenose mediji.

Razlog za pomeranje duela u kojem bi Zvezda bila domaćin je bezbednost, jer će tog dana crveno-beli u meču sa Čukaričkim proslavljati titulu šampiona fudbalske Superlige i očekuje se da veliki broj gledalaca sa stadiona „Rajko Mitić“ ode u „Pionir“.

Zanimljivo je da se neće pomeriti termin odigravanja eventualnog četvrtog meča, u kojem je domaćin Partizan 21. maja u „Areni“, iako se istog dana igra finale fudbaskog Kupa Srbije između Crvene zvezde i Vojvodine.

Objašnjenje za ovu odluku je da se finale ABA lige iz bezbednosnih razloga igra bez gostujućih navijača i da pristalicama crveno-belih neće biti dozvoljen ulazak u halu, te nema razloga za promenu datuma odigravanja utakmice košarkaša.

Fudbaleri Crvene zvezde su još ranije obezbedili titulu, pa je klub najavio da će 25. maja, na meču poslednjeg, 37. kola protiv Čukaričkog, organizovati proslavu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari