Proteklih godinu dana Tekija, ribarska varošica na obali Dunava bila je gradilište, jer je trebalo sanirati posledice prošlogodišnjih katastrofalnih septembarskih poplava. Izgrađeno je nekoliko novih kuća, sanirane su oštećene, rekonstruisane su crkva i škola, izgrađen zatvoreni kolektor za prihvat bujičnih voda.

I to nije sve, jer će zahvaljujući kompaniji Filip Moris i NVO Eneka Tekijanci ponovo moći da koriste fudbalski stadion i dečije igralište. Naime, Eneka je uz finansijsku podršku Filip Morisa započela radove na adaptaciji fudbalskog i dečijeg igrališta. Po završetku svih planiranih radova, Tekija će imati fudbalski teren koji će odgovarati propozicijama o takmičenju Fudbalskog saveza Srbije, što znači da će na njemu moći da se igraju i utakmice saveznog ranga. Nisu zapostavljeni ni najmlađi za koje će biti prošireno i uređeno postojeće dečije igralište i obnovljeno novim sadržajima. Vrednost radova je sedam miliona dinara, a očekuje se da rekonstruisani tereni u Tekiji postanu centar različitih dešavanja i manifestacija, posebno u vreme turističke sezone.


Završena gradnja kolektora

Nedavno je u Tekiji završena izgradnja zatvorenog kolektora za prihvat bujičnih voda, čime je u sektoru naselja Tekija eliminisana mogućnost bujičnih poplava, kao prošlog septembra. Tokom radova na izgradnji zatvorenog kolektora za prihvat bujičnih voda u naselju Tekija ugrađeno je više od 1500 kubika betona i oko 70 tona betonskog gvožđa. Reč je o investiciji vrednoj oko 125 miliona dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari