Pomoćnik Svetislava Pešića otišao u Australiju, Marinović se odlučio za drugačiji trenerski put 1photo: Djordje Kostic / STARSPORT)

Nekadašnji šef struke čačanskog Borca biće deo stručnog štaba Adelejda.

U igračkim danima važio je za pouzdanog plejmejkera. Po završetku uspešne igračke karijere vratio se u Čačak i odmah počeoa sa trenerskim poslom.

Ubrzo je dobio šansu da predvodi Borac sa 35 godina i tada se činilo da je na dobrom putu da postane respektabilan trener u regionalnim, možda i evropskim okvirima.

Ne znači da u tome Marko Marinović neće uspeti, međutim večeras se pojavila iznenađujuća informacija da je član stručnog štaba Svetislava Pešića odlučio da prihvati ponudu iz Australije.

Popularni Malina postaće deo stručnog štaba Adelejda 36. Imaće priliku da se upozna sa drugačijim shvatanjem košarke i modelom igre koji je značajno bliži NBA nego li evropskoj košarci.

– Veoma sam uzbuđen zbog ove prilike. Zajedno sa trenerima Skotom Ninisom i Majkom Velsom želim da uradim nešto posebno – naglasio je Marko Marinović.

Met Vetson, generalni menadžer kluba, izuzetno je zadovoljan dolaskom mladog srpskog stručnjaka.

– Želeli smo da pojačamo naš trenerski tim, a Marko ima globalno znanje o igri.

Adelejd je prošle sezone završio na devetom mestu. Nije uspeo da s eplasira u plej-of i sigurno je to jedna od ideja za narednu takmičarsku godinu.

Klub je poslednji put bio šampion Australije 2002. godine, a ukupno je četiri puta bio najbolji u zemlji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari