Ponosan sam što sam ispisao istoriju tenisa: Novak Đoković pozirao sa trofejem pobednika Rolan Garosa kod Ajfelovog tornja 1Foto: EPA-EFE/MOHAMMED BADRA

Dan nakon što je u finalu Rolan Garosa pobedio Kaspera Ruda (7:6, 6:3, 7:5) i tako osvojio 23. grend slem titulu u karijeri, Novak Đoković pozirao je fotoreporterima kod Ajfelovog tornja.

Tokom tradicionalnog druženja sa medijima nakon završetka Otvorenog prvenstva Francuske, srpski teniser je razgovarao sa novinarima i navijačima.

– Jedinstven, specifičan osećaj. Poseban – rekao je Đoković dok su ga okupljeni navijači, među kojima i jedan japanski bračni par, pozdravljali i tražili autograme i zajedničke fotografije.

– Veoma sam ponosan i umoran, biće mi potrebno vreme da se odmorim. Neverovatne dve nedelje, cela sezona ustvari. Prva dva gend slema osvojena, tačno ono što sam želeo od početka godine, da pokušam da osvojim što više grend slemova. Prva dva su moja, nije moglo bolje – izjavio je srpski teniser.

On je dodao da je za njega Rolan Garos najteži grend slem turnir jer se igra na šljaci, koja nije njegova omiljena podloga.

– Oduševljen sam i ponosam sam što sam ispisao istoriju sporta koji zaista volim. I što sam mogao to da podelim sa prijateljima, porodicom, timom. Veliko i veoma teško putovanje, svaki meč je bio vrlo izazovan, ali izdržali smo. Rolan Garos je za mene uvek bio najteži od četiri grend slema, zato je još slađe. Istorija na stolu, na onakvom meču, sa svim tim ljudima na tribinama. Kada sam pao na teren osećao sam ogromno olakšanje, preplavile su me divne emocije.

Novak Đoković je jedini teniser koji ima najmanje tri trofeja na svakom od grend slem turnira, a trijumfovao je deset puta na Australijen openu, sedam puta na Vimbldonu i po tri puta na US openu i Rolan Garosu.

Ponosan sam što sam ispisao istoriju tenisa: Novak Đoković pozirao sa trofejem pobednika Rolan Garosa kod Ajfelovog tornja 2
Foto: EPA-EFE/MOHAMMED BADRA

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari