Ponosni na kontakte sa braćom u Rusiji 1foto Peđa Milosavljević /Starsport

Crvena zvezda će potpisati novi, dvogodišnji ugovor sa kompanijom „Gasprom“, umesto sadašnjih četiri miliona, Zvezda će dobijati pet miliona evra godišnje, ukupno deset- rekao je generalni direktor fudbalskog kluba, Zvezdan Terzić.

„Dogovorili smo i prijateljski meč sa Zenitom, najverovatnije u Sočiju 3. jula, kao generalnu probu za novu sezonu. Pratimo državnu politiku i u skladu sa tim ponosni smo što možemo da održimo dobre kontakte sa našom braćom u Rusiji“, rekao je Terzić.

Direktor kluba je naglasio da će crveno-beli dugoročno imati finansijsku stabilnost, i da su „blizu da prihoduju između 40 i 50 miliona evra“.

„Ulagaćemo u tim kao nikada pre, najveći benefit ove sezone, uz trofeje, je UEFA koeficijent, put ka Ligi šampiona i Ligi Evrope je otvoren i učinićemo sve da to iskoristimo“, bio je samouveren Terzić i onda ponovio stav iz prethodnih nekoliko sezona.

„Mi moramo stalno da budemo šampioni. Tako moraju da misle svi u klubu. Kad ustanu, kad spavaju, ujutro, popodne i uveče. Zvezda mora da bude šampion. Nekada se iz kluba bežalo, danas puškom ne možete da ih oterate. To je za nas kompliment. Naši igrači imaju veće plate, redovne plate, a zaradili su svojim radom svaki dinar. Klub je živ organizam, težak klub, najlepši kad pobeđuje, najteži kada se gubi. Nosimo veliki pritisak i stres. Kroz sve te faze je prošao i Dejan Stanković. Produžio je ugovor, prezadovoljni smo njegovim radom, on je srećan ovde“.

Terzić je najavio da će svakako biti pojačanja na nekoliko pozicija i posebno naglasio da Strahinja Eraković, bez obzira na ponude, neće napustiti klub sigurno dok traju kvalifikacije za Ligu šampiona.

„Posle će tržište da odluči. Mi očekujemo između 12 i 15 miliona evra od njegove prodaje. Bonus je igrač i sledeće godine i potreban nam je. Dolaze nam još dva perspektivna štopera Đurić i Leković, želimo i njima da otvorimo prostor. Prelazni rok je živa stvar. Ne može Terzić da kaže’ne’ ako dođe 25 miliona evra“, kaže direktor kluba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari