Popović: Oni su opljačkani 1Foto: FoNet/AP

Finiks je protiv San Antonija odigrao jednu od najboljih utakmica ove sezone u NBA ligi. Međutim, sav trud izabranika srpskog trenera Igora Kokoškova pao je u vodu u poslednjoj sekundi, kada je Rudi Gej košem uz zvuk sirene doneo San Antoniju pobedu – 126:124.

Sansi su sjajnu partiju pružili prvenstveno zahvaljujući sjajnoj igri Devina Bukera koji je ubacio 38 poena. U redovima San Antonija najbolji strelac bio je Lamarkus Oldridž sa 29 poena, dok je bivši košarkaš Partizana Davis Bertans postigao 18. Iako je Finiks doživeo deveti uzastopni poraz, Igor Kokoškov je posle meča čestitao igračima na dobroj partiji.

– Ponekad i kada sve uradite kako treba ne uspete da pobedite. Svejedno, ovo je bilo jedna od naših boljih utakmica koja nam je pokazala kako treba da igramo – rekao je Kokoškov.

Američki mediji navode da se legendarni trener Greg Popović izvinio posle meča Kokoškovu kada mu je ovaj prišao kako bi mu čestitao na zasluženoj pobedi. Strateg San Antonija nije posle utakmice slavio sa igračima, a na konferenciji za medije naveo je da je njegova ekipa slučajno pobedila, kao i da je „Finiks opljačkan“.

– Bili smo zaista srećni da pobedimo. Mislim da su nas nadigrali, trenerski su nas nadmudrili, bili su fizički jači, bolje su završavali… Nismo imali poštovanja prema njima, ni prema igri. Nismo igrali timski. Bio je ovo jadan nastup i Finiks je opljačkan – bez „dlake na jeziku“ izjavio je Popović.

Hjuston je šokirao navijače i u svojoj dvorani izgubio od NJu Orleansa (116:121). Roketsima nije pomoglo ni to što je DŽejms Harden postigao 37 poena. Najbolji u NJu Orleansu bio je DŽalil Okafor sa skorom od 27 poena. Klivlend je pobedom nad Vašingtonom (115:113) upisao drugi uzastopni trijumf. DŽordan Klarkson je ubacio 28, a DŽedi Osman 26 poena za Klivlend. Kod Vizardsa je bio Bredli Bil sa 31 poenom. Rasel Vestbruk je ostvario četvrti uzastopni „tripl-dabl“ u pobedi Oklahome nad Orlandom (126:117). Vestbruk je imao skor od 23 poena, 14 asistencija i 14 skokova. On ipak nije bio najefikasniji igrač, pošto je Pol DŽordž meč završio sa 37 poena. Crnogorski košarkaš Nikola Vučević bio je najbolji u Orlandu sa 27 poena, pet asistencija i 11 skokova.

Efes hteo Teodosića, Klipersi odbili

Trener Efesa Ergin Ataman otkrio je da je turski klub pre mesec dana želeo da dovede Miloša Teodosića, ali da su Los Anđeles Klipersi odbili takvu ponudu. Ataman je napomenuo da je ideja bila da plejmejker Efesa Šejn Larkin pređe u NBA ligu, ali da su „Klipersi očigledno odbili ponudu jer žele da Teodosića trejduju sa drugim timovima u ligi“.

 

Rezultati

Klivlend – Vašington 115:113

Detroit – Milvoki 105:115

Orlando – Oklahoma 117:126

Bruklin – Čikago 122:117

Hjuston – NJu Orleans 116:121

San Antonio – Finiks 126:124

LA Lejkers – Filadelfija 105:121

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari