Da bi povećala verovatnoću igranja proleća u Evropi, odnosno da bi dalju sudbinu u Ligi UEFA zadržala u svojim rukama i kasnije bila nezavisna od rezultata drugih mečeva u grupi F, Crvena zvezda večeras (20.45, RTS) na stadionu Kleantis Vikelidis u Solunu ne sme da izgubi. Pobeda i tri boda protiv Arisa crveno-belima bi mnogo značila pred susrete sa Boltonom i Bragom, a neuspeh ne bi bio ni eventualni remi i bod.

Da bi povećala verovatnoću igranja proleća u Evropi, odnosno da bi dalju sudbinu u Ligi UEFA zadržala u svojim rukama i kasnije bila nezavisna od rezultata drugih mečeva u grupi F, Crvena zvezda večeras (20.45, RTS) na stadionu Kleantis Vikelidis u Solunu ne sme da izgubi. Pobeda i tri boda protiv Arisa crveno-belima bi mnogo značila pred susrete sa Boltonom i Bragom, a neuspeh ne bi bio ni eventualni remi i bod. Iz ovoga lako je zaključiti da će prevashodni cilj izabranika Milorada Kosanovića u susretu sa ekipom Dušana Bajevića biti da sačuva sopstvenu mrežu.

Zvezda juri 300. gol u Evropi

Uz želju da osvoje prvi bod ili bodove u Ligi UEFA fudbaleri Crvene zvezde u večerašnjem duelu protiv grčkog Arisa imaće i jedan motiv više. Ukoliko uspeju bar jednom da zatresu mrežu rivala, taj gol bio bi 300. jubilarni pogodak crveno-belih u Evropi.

– Upravo tako. Remi nas zadovoljava, ali idemo na pobedu. Dobar rezultat u Solunu puno bi nam značio pred susret sa Boltonom – priča štoper Crvene zvezde Đorđe Tutorić.

JESTROVIĆ: Vreme je da proradim

Posle dužeg odsustva sa terena u večerašnjem duelu sa grčkim Arisom od prvog minuta će na terenu biti i Nenad Jestrović.

– Vreme je da postignem gol. Spreman sam i očekujem da ću protiv Arisa pružiti dobru partiju i eventualnim golom izaći iz loše serije i vratiti se postizanju pogodaka – optimističan je Jestrović.

Iako Aris ne nosi zvučno ime, defanizvac crveno-belih ističe da je to ekipa za svaki respekt.
– Dobro je poznato da su izbacili Saragosu. Taj podatak trebalo bi dovoljno da govori o njima. Imaju veliki broj stranaca, mahom Brazilaca i Španaca. Tu je i Vladimir Ivić, koji veoma dobro poznaje našu ekipu i ne sumnjam da će biti izuzetno motivisan protiv Zvezde – napominje Tutorić.
Koliko god kvalitetan bio grčki prvoligaš iz Soluna, Đorđe Tutorić smatra da njegova ekipa nema razloga ni za najmanju brigu ukoliko prikaže partiju iz duela protiv minhenskog Bajerna.
– Verujem da u tom slučaju pobeda ne bi došla u pitanje. Svi smo veoma motivisani i uvek je tako kada igramo evropske utakmice. Uveren sam da možemo još jednom da odigramo na visokom nivou. Ovoga puta teren nam neće biti problem, a uprkos tome što igramo u gostima imaćemo i podršku velikog broja naših navijača – kaže Tutorić, koji ne želi da se opterećuje time što će večeras igrati protiv tima koji predvodi njegov bivši trener Dušan Bajević.
– Mi ne treba da razmišljamo o Bajeviću, već samo o rivalu na terenu. Od kada je on otišao mnogo toga se promenilo, mi nismo više ona ekipa koju je on vodio.
Od Tutorića će se očekivati da sačuva i odbrani Zvezdin deo terena, a od Ognjena Koromana da, kako to često čini u Evropi, ugrozi rivala.
– Utakmica je izuzetno bitna za naš opstanak u Evropi. Razmišljamo samo o tome kako da što bolje odigramo i napravimo osnovu za nastavak evropskog puta i u prolećnom delu sezone. Remi za nas ne bi bio loš, ostali bismo u trci za plasman u šesnaestinu finala. Želećemo, naravno, da postignemo što više, uostalom pobedu smo jurili i protiv Bavaraca, pa što ne bismo i sada – jasan je Koroman.
Iako je Kleantis Vikelidis duplo manji od Marakane, stadion Arisa takođe važi za jedan od onih na kojima uvek vlada užarena atmosfera.
– Čuli smo da imaju veliki broj vernih navijača koji prave sjajnu atmosferu. Ali, to nama neće smetati, mi volimo da igramo u takvim uslovima. Spremni smo i motivisani da u lepom svetlu reprezentujemo srpski fudbal u Ligi UEFA. Nismo imali sreće protiv Bajerna, valjda ćemo je sada imati – nada se Koroman.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari