Muška rukometna reprezentacija Srbije poražena je u pripremnom meču za Evropsko prvenstvo od Rumunije sa 24:25 (11:12). Novosađani su imali prilike da uživo pogledaju izabranike Veselina Vukovića koji će od 15. do 29. januara pokušati da se izbore za jednu od medalja na šampionatu čiji su domaćini. Iste selekcije su dan ranije remizirale (31:31) u duelu koji je bio zatvoren za javnost.


– Neke stvari su bile bolje nego u prvom meču s Rumunijom i samo je pitanje vremena kada ćemo iz izgrađenih šansi početi da dajemo golove. Optimista sam pred Evropsko prvenstvo – istakao je selektor „orlova“ Veselin Vuković i najavio da će danas saopštiti spisak igrača na koje će računati od 1. januara u Staroj Pazovi za kada je zakazan nastavak priprema.

Najefikasniji u našem timu bili su Dalibor Čutura i Žarko Šešum sa po pet pogodaka, dok je Rumun Viorel Simiku postigao sedam golova. U pauzi između dva poluvremena dodeljene su nagrade najuspešnijim pojedincima u 2011. godini, Slađani Pop-Lazić iz ekipe Zaječara, Luki Mitroviću iz Metaloplastike i najboljem treneru Aleksandru Brkoviću iz Partizana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari