Poruka Ćabija Alonsa koja je obradovala fudbalski svet 1Foto: EPA-EFE/Christopher Neundorf

Ćabi Alonso, bivši igrač Liverpula, bio je prvi izbor da zameni Jirgena Klopa na „Enfildu“, nakon što je nemački trener najavio da će prekinuti osmogodišnji mandat na klupi engleskog velikana.

Ćabi, bivši igrač Bajerna, takođe je bio prva opcija da smeni Tomasa Tuhela u Minhenu.

Ali ovaj momak iz Baskije, na nekoliko koraka daleko od osvajanja Bundeslige sa Bajerom iz Leverkuzena, iskoristio je poslednju konferenciju za novinare da saopšti svoju odluku.

Njegova poruka ne samo da je ganula navijače slavnog kluba, već je i životna lekcija za sve one koji pripadaju svetu fudbala.

– Moj rad u Bajeru još nije završen. Želim da pomognem klubu, da pomognem igračima da se razvijaju, tabela trenutno izgleda odlično… Ovde je sve fantastično. Još sam mlad trener (42 godine), ali mislim da je ovo najbolja odluka za moju budućnost. Odvojio sam vreme da razmislim i siguran sam u to.

To je ujedno bilo veliko ne „pesmama sirena“ velikana, onima koji bolje plaćaju, možda imaju bolji sastav ekipa i obično osvajaju više titula.

To nije uvreda za Liverpul ili Bajern, već čin lojalnosti Leverkuzenu i, posebno, njemu samom.

Ima ogromne zasluge za pravi podvig kakav je osvajanje Bundeslige i to posle decenije neosporne dominacije Bajerna iz Minhena, a pravo je čudo da se to uradi bez poraza u 27 utakmica.

I pri tome da učini da tim igra tako superiorno, kada se zvezde zovu Grimaldo, Virc ili Džaka.

Videćemo koliko će fudbalera moći da odoli iskušenju zvanom novac iz elitnih klubova koji im budu pristizali na leto u vidu basnoslovnih ponuda.

I da li se Ćabi nada da će smeniti Anćelotija u Realu?

To i jeste i biće u okviru snova, a za sada smo dobili samo uvod, piše katalonski list Mundo Deportivo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari