Posle 11 utakmica TSC doživeo prvi poraz i pao na treće mesto 1Foto: www.fkbackatopola.com

Klub koji strategijski ali i koncepcijski odudara od srpskog proseka u prvih deset kola debitantskog nastupa u Superligi odolevao je uspešno svim takmacima; čak i onima nalik kvalitetu i snazi Partizana.

Negde možda i kada se to nije očekivalo, TSC je u 11. rundi doživeo prvi prvenstveni poraz i to na terenu Radnika iz Surdulice (1:0), Istovremeno, „kiks“ izabranika Zoltana Saba iskorstio je Čukarički pobedom nad Javorom (2:0), dok je Mačva nastavila sa posrtanjem porazom u Šapcu od niškog Radničkog (0:1).

Rad i Proleter remizirali su 1:1 što nikako nije odgovaralo ekipi sa Banjice koja se i dalje nalazi u opasnoj zoni sa svega sedam osvojenih bodova.

TSC je došao na megdan Radniku u trenucima kada se ekipa iz Surdulice nalazila u najboljoj formi od početka sezone. Golom Milana Makarića iz penala u 52. minutu Surduličani su vezali treću utakmicu bez poraza (dve pobede i remi).

Radnik je tako dospeo do 11. mesta Superlige, dok je TSC u tom trenutku ustupio poziciju Čukaričkom, koji ima isti broj bodova kao Vojvodina, ali utakmicu manje. Ekipa sa Banovog brda golovima Kovača i Ndiajea došla je do trijumfa nad Javorom, kojem je gostovanje Čukaričkom bilo četvrto na kome su izgubili utakmicu (uz jedan remi). Ekipa iz Ivanjice u poslednje tri godine nije pobedila na Banovom brdu, a pritom je samo 2017. uspela da postigne gol (2:1 za Čukarički).

Mačva je nastavila sa lošim rezultatima, generalno, pogotovo kod kuće (poslednji na tabeli). Ni u 11. kolu nije uspela da trijumfuje (dva remija, tri poraza u Šapcu). Ni novi trener, Dragan Aničić nije pronašao način kako da razmrda ekipu; doduše Mačva je naspram sebe imala niški Radnički koji se nalazio u seriji dobrih rezultata van „Čaira“ u poslednje vreme (tri vezane pobede).

Gol odluke postigao je Stefan Mihalović koji je tako ponovo došao do deobe prvog mesta liste strelaca (sa Bojanom Matićem iz Vojvodine) pošto je u Šapcu postigao svoj sedmi gol ove sezone. Nekada velika nada Crvene zvezde; Mihajlović je izgleda u 25. godini života napokon pronašao sredinu koja mu prija.

U prethodnih pet sezona, samo je u čačanskom Borcu 2017. za čitavu takmičarsku godinu ukupno postigao sedam golova, dok je zbirno igrajući još za Rad i Vojvodinu na 115 mečeva pogodio svega 16 puta (ne računajući mečeve Radničkog tekuće takmičarske godine).

Partizan na mini pripremama

Fudbaleri Partizana će tokom pauze zbog obaveza reprezentativnih selekcija sprovesti mini pripreme u okolini Bijeljine. Po oprobanom receptu putovaće u „Etno selo Stanišić“, u kome su boravili početkom prošlosezonskog plej-ofa, što je dalo rezultat. Ovoga puta na mini pripremama neće biti reprezentativci: Nemanja Miletić (seniori Srbije), Strahinja Pavlović (mladi Srbije), Lazar Pavlović, Filip Stevanović, Miljan Momčilović, Ognjen Đurković (omladinci Srbije), Aleksandar Šćekić (Crna Gora), Bibras Natho (Izrael), Sejduba Suma (Gvineja) i Takuma Asano (Japan).

Rezultati i tabela

  1. kolo

Vojvodina – Spartak          2:0

Rad – Proleter     1:1

Čukarički – Javor               2:0

Mačva – Radnički N.         0:1

Radnik – TSC        1:0

Inđija – Mladost

Napredak – Crvena zvezda

Partizan – Voždovac

 

  1. Vojvodina 25
  2. Čukarički (-1) 25
  3. TSC 24
  4. Crvena zvezda (-2) 24
  5. Partizan (-2) 23
  6. Radnički 19
  7. Voždovac (-1) 14
  8. Spartak 12
  9. Proleter 12
  10. Napredak (-1) 11
  11. Radnik (-1) 11
  12. Javor 9
  13. Mladost (-1) 9
  14. Inđija (-1) 7
  15. Rad 7
  16. Mačva 3

 

Lalatović: Za titulu 10 godina života

Nenad Lalatović, trener Vojvodine koji je u poslednje vreme u centru pažnje zbog ponašanja i izjava, još jednom je demantovao sebe samog.

„Jednom sam se možda loše izrazio kada sam rekao da nas titula ne zanima, jer naravno da nam je to najveća želja. To je teško, ali nadamo se i ukoliko je mogao Lester u Engleskoj, zašto i mi ne bismo mogli u Srbiji? Međutim, ja to ne izgovaram zato što ne želim da provociram druge sa tim izjavama, ali navijači Vojvodine i ja se potajno tome nadamo. To bi bio fenomenalan san, a da li ćemo ga dosanjati, to ne znam. Ono što znam jeste da bih dao 10 godina svog života da se tako nešto desi“, dodao je Nenad Lalatović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari