Posle dopinga, Simona Halep zapala u nove probleme: Vesti nisu najbolje, bol ne prestaje 1Foto: EPA-EFE/JUSTIN LANE

Nekada najbolja teniserka na svetu i grend slem šampionka ima složene probleme sa kolenom.

Imala je rumunska teniserka velikih problema prilikom dokazivanja da pozitivni testovi prilikom doping kontrole nisu bili dokaz njenog namernog uzimanja nedozvoljenih stimulativnih sredstava.

Nakon što je dokazala svoju nevinost i dobila mogućnost da se vrati tenisu, očekivalo se da će Simona Halep relativno brzo izaći na veliku scenu, međutim to se nije dogodilo.

Teniska javnost opravdano se pitala zašto 32-godišnja teniserka ne nastupa na najvećim svetskim turnirima, dugo se niko iz njenog tabora nije oglašavao, međutim danas je sama teniserka odlučila da obavesti svoje navijače o čemu se zapravo radi.

– Želela sam da vas obavestim šta se događa u poslednje vreme. Vesti nisu najbolje, ali želim da ih podelim sa vama. Već nekoliko meseci mučim se sa povredom kolena. U pitanju je povreda kakvu ranije nisam iskusila i teško je izaći na kraj sa njom, budući da bol ne prestaje. Iza mene je veoma težak period u poslednje dve godine (mentalno i emocionalno), a činjenica da imam fizičkih problema, svakako mi ne pomaže. Odlučiča sam da napravim neophodnu pauzu kako bih se oporavila na odgovarajući način. Nadam se da ću se vrlo brzo vratiti na teren – otkrila je Halep koja je dvosturka grend slem prvakinja koja je osvajala Rolan Garos 2018. i godinu dana kansije Vimbldon.

U velike probleme zapala je posle US opena 2022. kada je optužena da je koristila nedozvoljene stimulanse. Od tog momenta krenela je njena borba za dokazivanje nevinosti, u kojoj je na kraju pobedila.

Po povratku na teren, odigrala je samo dva meča u prvom kolu mastersa u Majamiju  i jedan na čelindžeru u Parizu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari