Posle Jaramaza, za Partizan potpisuje i Ponitka 1foto: FIBA basketball

Teško se u Partizanu mire sa odlaskom Jama Madara ali su „utehu“ brzo pronašli u Ognjenu Jaramazu i gotovo izvesno Mateušu Ponitki.

Reprezentativac Poljske potpisaće ugovor sa crno-belima u formi 1+1 sezona. U Beograd će stići nakon lošeg iskustva u Panatinaikosu, u kome se utopio u košarkaško sivilo koje je vladalo u Atini.

Prethodno je igrao veoma dobro za ruski Zenit, dok je potom bio lider poljske reprezentacije na poslednjem Evropskom prvenstvu.

Poljaci su bili najprijantije iznenađenje plasiravši se u polufinale.

Ponitka je najbolju partiju pružio u četvrtfinalu u kojem su Poljaci eliminisali Sloveniju. Zabeležio je tada 26 poena, uz 16 skokova i 10 asistencija.

Nakon zauzimanja četvrtog mesta, iznenađujuće je otišao u italijansku Ređo Emiliju iz koje je tokom sezone prešao u Panatinaikos.

Ipak, loš ambijent i ekipa prepuna izrazitih individualaca sigurno su uslovili da Ponitka odigra poprilično slabo u Evroligi beleživši u proseku 9,8 poena za 23 minuta na parketu.

Dvadeset devetogodišnji košarkaš koji može das pokriva gotovo sve pozicije u spoljnoj liniji, ali i da po potrebi igra krilnog centra ponikao je u Prokomu, nastupao je i za Zjelonu Gorsu u otadžbini dok je u inostranstvu igrao za belgijski Ostende, tursku Karšijaku, španski Kanarijas, ruske klubove Lokomotivu iz Kubanja i Zenit iz Sankt Peterburga, a potom i Panatinaikos odnosno Ređo Emiliju.

Partizan bi u Ponitki mogao da dobije kompletnog igrača koji je vrlo dobar u kreaciji igre, iako nije plejmejker. Pouzdan je „bol hendler“, nesebičan a vrlo umešan u igri jedan na jedan.

Visine 198 centimetara, u odbrani može da preuzima gotovo sve od jedinice do četvorke što je vrlo bitno zbog defanzivnih principa na kojima insistira Željko Obradović.

Danas je klub ozvaničio i povratak Ognjena Jaramaza, koji je prethodno raskinuo ugovor sa minhenskim Bajernom.

Jaramaz se tako vratio u klub u kome je ponikao i za koji je sasvim korektno igrao dok je ekipu vodio Andrea Trinkijeri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari