Posle loše igre uprava Partizana spremila otkaz treneru 1Foto: Starsport

Partizan je preskočio i drugu prepreku na putu za Ligu Evrope i već sledeće nedelje nastavlja trku za takmičenje u kojem je prošle sezone dočekao proleće…

.. ali je svojim fudbalom u revanšu sa Trakaijem “ubio u pojam” sve posmatrače remija dva do zla boga dosadna i jalova tima – 1:1 (1:1) i po svoj prilici ostao bez trenera Miroslava Đukića.

Odavno su pojedini članovi uprave srpskog viceprvaka hteli da vide leđa, prošlog leta uz fanfare, vraćenom stručnjaku u Humsku, u više navrata mu energično tražili naslednika i još žešće demantovali saznanja medija o tome, da bi tek posle sinoćnjeg plasmana u treće kolo kvalifikacija izgleda rešili da ga kazne za glatko izgubljenu titulu, poraz na startu novog prvenstva, česte rokade u timu, povremeno negledljive utakmice…

Osim ako se ne desi neki veleobrt na sutrašnjoj sednici najužeg rukovodstva, pa drugi mandat bivšeg selektora Srbije nekim čudom potraje do predviđenog roka – juna 2019. godine.

Jesu crno-beli morali da jure prednost domaćina, pola sata imali čoveka manje na terenu i svako malo dobijali sudijski tajm-aut za osvežavanje po tropskoj temperaturi, ali to ne može da bude alibi za nesigurnost u odbrani, presporu i bezidejnu distribuciju lopte na protivnikovoj polovini terena, lošu komunikaciju, inertnost, odsustvo koncentracije…

To što ispodprosečni domaćin ni posle drugog žutog kartona, ionako beskorisnog, Sejdube Sume nije uspeo da ugrozi plasman gostiju u sledeću rundu ne može biti razlog za optimizam uoči mečeva sa danskim Nordsjelandom (izbacio švedski AIK), jer ovakva igra teško da može još dugo da prolazi bez dsrastičnih posledica.

Da ne beše pravovremene reakcije štopera Nemanje R. Miletića posle jednog kornera u nadoknadi prvog poluvremena (45+3) da izbriše nedopustivu lakoću ispuštanja iz vida Valentina Jertiomenka u sličnoj situaciji (9), odnosno autogola Trakaija za odlučujući “minimalac” crno-belih u Beogradu šteta bi stvarno bila nepopravljiva, ovako Partizan ima kakvu-takvu šansu da se probije do plej-ofa borbe za LE. A u Superligi krene u poteru za večitim rivalom Crvenom zvezdom.

Bez definitivno prodatog klinca iz napada Đorđa Jovanovića i gotovo izvesno bez Đukića, a sa konačno “potpisanim” Goranom Zakarićem iz Željezničara (BiH).

Miroslav Đukić: Zadovoljan prolaskom

– Znali smo da neće biti lako, pogotovo što smo rano primili gol. Posle smo imali problema i s ulaženjem u šanse i njihovom realizacijom, na podlozi na kojoj inače ne igramo, da bismo dobili ncrveni karton kada se činilo da će meč biti lakši. Ali, ekipa je sve izdržala. Zadovoljan sam prolazom u sledeće kolo, mada Partizan mora biti efikasniji da bi mogao da ostvari svoje ciljeve – trener Partizana pričao je o meču, ne i o najavljenoj šut karti.

Milorad Vučelić: Sigurno će biti rezova

– Sigurno će biti rezova. Na Odboru za hitna pitanja moramo da razmotrimo odgovornost za to što je dato poverenje određenim igračima, treneru, stručnom štabu… Za slabu igru, bezvoljnost, nedovoljno zalaganje, more grešaka iskusnih.. Zasedaćemo i doneti odluku – predsednik kluba Milorad Vučelić u Viljnusu nije potvrdio, ali ni demantovao za danas predviđeno uručivanje otkaza Đukiću, uz

napomenu da se on sam oseća odgovornim ne i krivim za krizu igre.

Lazetić, pa Mirković

Ideja čelnika “parnog valjka” je da ekipu na kratko preuzme Đukićev pomoćnik Žarko Lazetić, a dan posle nedeljnog duela sa ekipom Mladosti iz Lučana palica bude predata bivšem štoperu i funkcioneru crno-belih Zoranu Batici Mirkoviću, u prošlim kvalifikacijama desnoj ruci crnogorskog selektora LJubiše Tumbakovića. S njim u paketu na klubu bi trebalo da stigne takođe bivši igrač i član uprave Gordan Petrić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari