Posle otkaza u Čikagu, Marko Simonović dolazi u Crvenu zvezdu 1STARSPORT

Nakon povratka Dejana Davidovca i produženja saradnje sa Lukom Mitrovićem, Crvena zvezda dovela i prvo pojačanje za narednu sezonu.

Marko Simonović bio je opcija za crveno-bele odmah po završetku prethodne sezone. Njegov menadžer, Miško Ražnatović spomenuo je Zvezdi takvu mogućnost, koja joj se dopala, pogotovo nakon pozitivnih iskustava u saradnji sa Filipom Petruševim.

Čekalo se da crnogorski reprezentativac završi sa kratkom i neuspešnom saradnjom sa Čikago Bulsima pa da se krene sa konkretizacijom posla.

Prema saznanjima Telegrafa, saradnja bi trebalo da bude oročena na najmanje dve sezone. Simonović će doći kao slobodan igrač, samim tim, Zvezda će imati dovoljno manevarskog prostora da zadovolji i finansijska potraživanja 24-godišnjeg košarkaša.

Zanimljivo će biti saznati na koji će ga način koristiti Duško Ivanović. Simonović se isprofilisao kao centar solidne tehnike i šuta sa poludistance.

Dok je igrao u Megi, činio je tandem sa Petruševim u unutrašnjoj liniji, međutim po odlasku u Čikago postalo je jasno da nema kvaliteta, niti defanzivnih sposobnosti da igra kao krilni centar.

Ukoliko bude pozicioniran kao petica, Zvezda bi sigurno morala da potraži još jedno rešenje na centru. Mitrović je dokazan u evroligaškim okvirima, međutim Simonović nije i pitanje je da li je kadar da u najvećoj konkurenciji pravi razliku.

Odlazak u Čikago, posle staža u megi, ispostavio se kao veliki promašaj za Simonovića.

Odigrao je za dve godine samo 16 utakmica, imao nepuna četiri minuta u proseku i jedino što je vidno jeste da je fizički značajno napredovao.

Simonović je igrao za reprezentaciju Crne Gore na minulom Prvenstvu Evrope, a očekuje se da bude u sastavu i na Mundobasketu, gde je ta selekcija u Grupi D, sa Egiptom, Meksikom i Litvanijom.

Sa Simonovićem, Zvezda bi trebalo da najavi seriju pojačanja. Crveno-belima je neophodno minimum pet novajlija, s obzirom na to da su ekipu u međuvremenu napustili Hasan Martin, Ben Bentil, Luka Vildoza, Ognjen Dobrić, Stefan Marković (kraj karijere) dok su krajnje upitni ostanci Fakunda Kampaca, Filipa Petruševa i Ognjena Kuzmića.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari