Posle Tokija i Pariza zlato i u Los Anđelesu: Dragan Ristić, kragujevački zlatni strelac na Paraolimpijadi 1Foto: Grad Kragujevac

 

Za Kragujevčanina Dragana Ristića koji je na Paraolimpijskim igrama u Parizu odneo pobedu u gađanju malokalibarskom puškom danas je u zgradi Gradske uprave priređen svečani prijem. Srpski paraolimpijac Dragan Ristić osvojio je zlatnu medalju za Srbiju u streljaštvu i na Paraolimpijskim igrama u Tokiju pre tri godine.

Paraolimpijca i predstavnike Streljačkog kluba „Čika Mata” u kome Ristić inače trenira, u ime Grada je pozdravio Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport.

– Ovo zlato našem gradu znači mnogo. Za lokalnu samoupravu ono znači da su ulaganja u streljaštvo koje uopšte nije jeftin sport valorizovana na najbolji mogući način. Osvajanjem najsjajnijih odličja Kragujevac je stavljen na mapu ozbiljnih strelaca. Za nove generacije, mlade strelce i one koji maštaju da uđu u našu streljanu, treniraju i jednog dana osvajaju ovakve medalje ono je motivivišući primer, kazao je Stevović.

On je istakao da streljaštvo u Kragujevcu ide uzlaznom putanjom, i naglasio da sve što Grad treba da uradi jeste da podrži ovaj sport i nove talente koje „Čika Mata” već ima, a koji će tek pokazati svoje najbolje sportsko lice.

– Grad Kragujevac će nastaviti da ulaže u Streljački klub „Čika Mata”, u obnavljanje njihove opreme i sređivanje prostora u kome treniraju kako bi se naši strelci što bolje pripremili za Svetsko i Evropsko prvenstvo, kao i za Olimpijadu u Los Anđelesu 2028. godine, poručio je Stevović.

Zlatni paraolimpijac Ristić je sa pripremama za olimpijske igre krenuo još u februaru, a osvojeno zlato i srebro na evropskom prvenstvu u junu dali su mu snagu i veru da će moći da ostvari dobar rezultat i na Paraolimpijskim igrama u Parizu kao što je to uradio u Tokiju.

– Treninzi su bili vrhunci, ali pritisak, trema i prevelika želja da brzo ostvarim uspeh učinili su da izostane medalja u gađanju vazdušnom puškom, što me nije omelo da posle tri dana, uz dva dobra treninga, u gađanju malokalibarskom puškom ostvarim željeni rezultat. Šta smo zaista uradili i koliki smo uspeh ostvarili vidimo tek kad se vratimo u Srbiju i zbog toga hvala svim građanima, Srbiji, što cene ono što rade paraolimpijci i Gradu Kragujevcu što podržava streljaštvo. Nadam se da ću, kao i naši vaterpolisti, uspeti da ponovim rezultat 2028. godine u Los Anđelesu, rekao je Ristić.

Posle Tokija i Pariza zlato i u Los Anđelesu: Dragan Ristić, kragujevački zlatni strelac na Paraolimpijadi 2
Foto: Grad Kragujevac

Predsednik Streljačkog kluba „Čika Mata”, Milan Armuš, ističe da su članovi kluba na vreme shvatili šta je potrebno da bi se pratili svetski rezultati.

– Jedino na taj način si konkurentan za osvajanje titula, medalja, a naš klub 11 godina za redom osvaja i titulu državnog prvaka, dok je Srbija među prvih pet zemalja na svetu u streljaštvu. Trenutno imamo četiri jako dobra strelca i nadamo se da će Kragujevac u Los Anđelesu imati četiri predstavnika u ovom sportu, kazao je Armuš.

Armuš je naglasio da, kako bi se pratili trendovi, potrebno da se kompletna oprema zanavlja skoro svake godine i da to ne bi mogli bez pomoći Grada, i zahvalio se čelnim ljudima lokalne samouprave što su prepoznali njihov rad i dali im podršku zahvaljujući kojoj su usledili postignuti rezultati.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari