Poslednji ples u Madridu, Nadal započeo "metlanjem" 1EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Španski as na startu mastersa u prestonici Španije dozvolio daleko mlađem rivalu iz Amerike samo jedan gem (6:1, 6:0).

Najavio je Nadal da će mu ovosezonski masters u Madridu biti ujedno i poslednji u prestonici Španije.

Zbog velikih i učestalih zdravstvenih problema sjajni teniser više nije u grupi navećih favorita, uprkos tome što je masters u Madridu osvajao čak pet puta.

Njegov uvodni susret sa 16-godišnjim Darvinom Blanšom ništa nije mogao da nagovesti, pogotovo u smislu forme u kojoj je Rafa stigao na turnir.

Mladi Amerikanac nije mogao ni u čemu da isparira daleko boljem i iskusnijem kolegi, koji će se u narednoj rundi sastati sa Aleksom de Minorom.

Australijanac je prethodno, na turniru u Barseloni, upravo eliminisao Nadala u drugoj rundi, tako da će španski as imati motiv više pred svojim navijačima.

Čak 21 godinu stariji od Blanša, Nadal je postavio rekord, s obzirom na to d au istoriji mastersa nikada nije bila veća starosna razlika između dvojice igrača.

Iako Blanš ima iskustva rada i igranja na šljaci, s obzirom na to da radi u teniskoj akademiji Huana Karlosa Ferera u Alikanteu i da često sparinguje sa Karlosom Alkarazom, kojem je Ferer i glavni trener, protiv Nadala nije imao nikakve šanse.

Blanš nije ni krio koliko je bio oduševljen samom činjenicom da će se nameriti na Nadala i od te fascinacije kao da je ostao zaleđen na madridskoj šljaci.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari