Poslednji vagon za BGD "Arenu" 1EPA-EFE/Georgia Panagopoulou

U odlučujućoj utakmici plej-ofa Evrolige Olimpijakos je na svom terenu savladao Monako- 94:88 (11:13, 30:35, 25:22, 28:18), pobedio u seriji 3:2 i izvadio poslednju kartu za Fajnal-for turnir u Beogradu, gde će im protivnik u polufinalu biti branilac titule Efes.

Navijači Olimpijakosa su uleteli na teren 10 sekundi pre kraja utakmice, kada je bilo jasno da je sve gotovo i igrači Monaka su se predali, neko je navodno usput napao Majka Džejmsa, ali su sudije posle kraćeg prekida odlučile da se utakmica formalno privede kraju, bez ikakvih sankcija za domaću ekipu.

Monako je odigrao odličnu utakmicu, u paklenoj atmposferi odigrali su skoro perfektnih 30-ak minuta, bez straha, prsa u prsa, i koristili ogroman pritisak koji se video na igračima Olimpijakosa. Majk Džejms je po ko zna koji put bio igrač manje u odbrani, ali je u napadu sve išlo oko njega, bio je često fauliran, udvajan pa je delio asistencije, pogađao „svoje“ šuteve.

Ali je negde na pola poslednje deonice potpuno izgubio snagu, a onda je počeo i previše da solira, a saigrači kao da nisu imali „ovlašćenje“ da preuzmu odgovornost. Trener Saša Obradović može da bude zadovoljan evro-sezonom, ekipa je bila na korak do završenog turnira, ali dalje nisu mogli. Plasmanom u plej-of ostvarili su prvenstveni cilj da i sledeće sezone imaju obezbeđeno učešće u Evroligi.

Dvorana „Mira i prijateljstva“ je bila ispunjena do poslednjeg mesta, a među navijačima bio je i Kevin Durent. Slavni NBA igrač je odlučio da nastavi evropsku turneju, pa je posle Monaka Monaka i u Pireju podržao ekipu Saše Obradovića, a pre svega prijatelja i nekadašnjeg saigrača Majka Džejmsa.

Olimpijakos je „preživljavao“ utakmicu zahvaljujući minijaturama pojedinaca. U drugoj deonici sam je igrao Mekisik, dao je 16 poena bez promašaja, nakon toga stvra su u svoje ruke preuzimali Dorsi, pa Vokap, a Slukas, pomalo i Vezenkov.

U pomenutoj drugoj četvrtini ubačeno je čak 65 poena, a Monako je postigao nestvarnih 35. Ali u drugom poluvremenu šut nije tako služio, zadrhtale su ruke i od paklene buke u dvorani, i ukupno bolji u pet utakmica ipak ide dalje.

Najefikasniji kod Olimpijakosa bili su Mekisik sa 18 poena, Vokap je dao 17, a Slukas 15. Monako je predvodio  Majk Džejms sa 24, Vatara je dao 15 poena, Li 14, a Bejkon 12.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari