Postoji šansa da Luka Vildoza sutra zaigra protiv Monaka 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Očekivano, bez petorice igrača, košarkaši Crvene zvezde ubedljivo su poraženi od Reala u 18. kolu Evrolige (59:79). Bila je to i uvertira sutračnjeg duela sa Monakom, takođe u hali „Aleksandar Nikolić“ (19.00).

Meč će biti od višestrukog značaja; navijači će imati priliku i da aplauzima dočekaju Sašu Obradovića, jednog od najbolji košarkaša poniklih na Malom Kalemgdanu.

Više od taktičkih finesa, u Zvezdi su pripremu za meč usredsredili na „kadrovsku problematiku“.

Nažalost, zbog povišene temperature, Ben Bentil će, nakon meča sa Realom, sigurno propustiti i utakmicu sa Monakom.

„Nažalost nije ništa bolje, još ima temperaturu, tako da veoma teško da će igrati sutra“, naveo je Duško Ivanović, trener Crvene zvezde.

Hasana Martina, takođe, neće biti u sastavu, kao ni Nikole Ivanovića. Amerikanac se oporavlja od povrede noge, brže od očekivanog tempa, ali sigurno neće biti u protokolu za duel sa Monakom.

Ipak, kadrovkska situacija mogla bi da bude za nijansu bolja ukoliko se Luka Vildoza vrati posle povrede prepone, koju je doživeo na meču sa Barselonom.

Argentinac je počeo da trenira, doduše bez kontakta, ali nije nemoguće da se pojavi na sutrašnjem meču i sekvencijalno pokuša da u okviru dozirane minutaže pomogne saigračima.

„Luka je bolje, videćemo sutra da li će igrati.“

Zvezdu očekuje meč sa ekipom koja na skoru 12-6 deli lidersko mesto na tabeli.

Prošle nedelje, Majk Džejms i saigrači gostovali su Partizanu. Za crveno-bele bolji način pripreme ne postoji od sagledavanja dobrih i loših strana rivala u duelu sa najvećim sportskim protivnikom.

Zvezda nije u doborm momentumu. Videlo se i protiv Reala da su lideri iscrpljeni, usled smanjene rotacije i izuzetno napornog ritma utakmica.

Nedović, Petrušev i Dobrić, pre svih, ostali su bez svežine i snage u poslednjoj deonici, u kojoj crveno-beli defanzivno nisu imali agresivnosti ni nalik nivou nepohodnom za nadgornjavanje sa vrhunskim evroligaškim ekipama.

„Uvek ću reći da mislimo da možemo da dobijemo. Ekipa čija pozicija na tabeli govori sama o sebi. Zaista igraju odlično, fizički su izvanredni, imaju odlična individualce, igraju najviše situacija jedan na jedan u Evroligi, što i najbolje igraju. Imaju odlične šutere, izvaredni su u skoku, kontranapadu, ali normalno, svi imamo loših strana, a videćemo sutra hoćemo li ih naći ili nećemo.“

Jasno je da će defanzivni akcenat morati da bude na Majku Džejmsu, izrazitom individualcu, koji je posle loših partija protiv Žalgirisa i Partizana, bio najzaslužniji za trijumf nad Olimpijakosom ubacivši 19 poena(64:60).

Snažan, dobre tehnike, šuta i prodora, Amerikanac je najsigurnije rešenje u spoljnoj liniji, pogotovo nakon povrede i odsustva Džordana Lojda.

„Nema baš recepta za njega. Kada je igrač nepredvidiv, kao što je on, teško ga je braniti. Ali mislim da ćemo naći igrača koji će moći da smanji njegov uticaj. Ipak, nije samo Majk Džejms, tu je ove godine i Okobo koji igra izvanredno. Tu su negde, podjednako opasni u situacijama jedan na jedan. Dijalo je takođe odličan jedan na jedan. Jeste Džejms lider i glavni igrač, ali su i ostali isto tako opasni.“

U poslednja tri međusobna meča, crveno-beli nisu trijumfovali. Poslednji put, u prvom delu ove sezone, poraženi su u Monte Karlu 85:77.

„To je totalno drugačija utakmica, bio je i drugi trener, sve drugačije… Sada su stvari promenjene i ova ekipa ima drugačiji stav. Ne odustajemo u teškim momentima i mislim da je to prednost ove ekipe. Borimo se 40 minuta, pa iz toga proizilaze pobede, kao što smo pokazali sa trenerom Duškom. To moramo da iskoristimo i sutra, jer biće padova u igri, ali ne smemo da odustanemo, pokleknemo ako krenu da ubacuju neke šuteve ili da naprave neku prednost… Moramo da budemo svih 40 minuta fokusirani, glavom na terenu i da se vratimo ako krene loše“, rekao je Ognjen Dobrić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari