"Potonuli" Novi Beograd i Radnički 1photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

Oba srpska vaterpolo kluba doživela poraze u mečevima četvrtog kola A grupe Lige šampiona.

Vaterpolisti Novog Beograda izgubili su od Ferencvaroša, koji je u veoma izjednačenoj i neizvesnoj utakmici četvrtog kola elitnog takmičenja, pred svojom publikom, slavio rezultatom 11:10 (3:3, 4:3, 4:3, 0:1). Posle tri remija u dosadašnjem toku nadmetanja u A grupi, mađarski klub je konačno uzeo oba boda i to u dobroj meri zajhvaljujući četvorostrukom strelcu i srpskom centru Nemanji Uboviću.

Tik uz njega, po zaslugama, završio je golman Soma Vogel, sa neverovatnih 17 odbranjenih šuteva izabranika Vladimira Vujasinovića. Umornih od gomile mečeva u malo dana, na turniru regionalne Premijer lige, ali i puta u komšijsku državu. U gostujućem timu istakli su se Draško Gogov, Duško Pijetlović i Strahinja Rašović, sa po dva pogotka.

I za vaterpoliste Radničkog pretrpeli je ovo bio „crni“ utorak, jer im je Jadran, u svom Splitu, naneo treći poraz u Ligi šampiona – 9:8 (2:1, 2:2, 0:1, 5:4). Ove dve ekipe su se sastale na istom mestu pre nekoliko dana, u okviru Regionalne lige, a tada je, u mnogo efikasnijem meču, rezultat bio 14:14. Sada je u pobedničkom timu prednjačio Marinić Kragić sa pet golova, dok je u ekipi Radničkog Josip Vrlić upisao dva.

Posle četiri kola u grupi A (po) 10 bodova imaju Olimpijakos i Breša, dok su Barseloneta, Novi Beograd, Ferencvaroš i Jadran skupili četiri manje. Pored Novog Beograda, organizatora fajnal-ejta, još tri ekipe iz ove grupe će se plasirati na završni turnir, te je jasno da će se do kraja voditi velika borba.

Treći naš predstavnik u LŠ, Crvena zvezda, svoju misiju nastavlja duelom B grupe sa Hanoverom, ove srede u Beogradu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari