Najbolji srpski vaterpolisti uhvatili su pravi kurs na Svetskom prvenstvu u Šangaju. Posle očekivanog „torpedovanja“ nedorasle Kine (17:5), branioci planetarne titule lako su „potopili“ i daleko kvalitetniju reprezentaciju Rumunije – 12:5 (3:1, 3:1, 3:1, 4:2), pa će poslednjem kolu prve faze takmičenja, sutra s Australijom, odlučivati o pobedniku B grupe i njenom direktnom predstavniku u četvrtfinalu SP.


BAZEN: Natatorijum. GLEDALACA: 400. SUDIJE: Stavridis (Grčka) i Rošart (SAD). IGRAČ VIŠE: Srbija 8 (6), Rumunija 6 (4). PETERCI: Rumunija 1 (1).

SRBIJA: Soro, Avramović 1, Gocić, Udovičić 3, Ćuk 1, D. Pijetlović 4, Nikić 1, Aleksić , Rađen, Filipović, Prlainović 2, Mitrović, G. Pijetlović.

RUMUNIJA: Stojnesku, Radu 2, Negeranu 1, Đakonu, Josep, Busila 1, Ćovanu, Matei , Đoanta, Đorđesku, Giban , Kadar 1, Dragusin.

 

Naša ekipa je sve vreme kontrolisala igru i rezultat, dobro se branila s igračem manje i koristila situacije brojčane prednosti, a svoj dan je imao jedan od najkvalitetnijih centara današnjice Duško Pijetlović, strelac četiri gola, od čega tri u nizu.

– Zbog neuobičajenog termina malo smo se pribojavali na koji način ćemo otvoriti meč. Mi u 9.30 i ne treniramo, a kamoli igramo utakmice. Ali, dobro smo se pripremili i ušli u duel, pa su Rumuni već posle prve četvrtine videli da nemaju nekih izgleda protiv nas. Nismo im dozvolili da se razmašu i ugroze nas – kaže naš golgeter na mestu sidraša.

Ministarka u poseti

Našu vaterpolo ekspediciju i plivače u Šangaju je juče posetila ministarka omladine i sporta u Vladi Srbije Snežana Samardžić Marković, koja će ostati četiri dana u Kini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari