Potpisivanje Kansela prioritet za Barselonu u letnjem prelaznom roku 1Foto: EPA-EFE/Toni Albir

Sjajan učinak Žoao Kansela (29 godina) protiv Porta potvrdio je odluku Barse da ide na potpisivanje portugalskog beka kada mu istakne pozajmica iz Mančester sitija, koja se završava 30. juna naredne godine.

Barselona ima jasan deficit kvalitetnih igrača na desnom beku i Kanselo igra na Ćavijevo zadovoljstvo, budući da kad igra na levoj strani on takođe radi odličan posao.

U  pobedi nad Portom se istakao golom i asistencijom svom sunarodniku i prijatelju Žoau Feliksu.

Sportski direktor Deko i Ćavi se slažu da moraju da pokušaju da potpišu Žoao Kansela, koji ima ugovor sa „građanima“ do 2027.

Osim toga, imaju volju fudbalera na svoj strani, koji takođe želi da nastavi da igra za Barsu. U Barsi uveravaju da je želja za potpisom Kansela potpuna, ali da još nisu razgovarali o tome sa Mančester Sitijem. Rano je, tvrde autoritativni glasovi, iako dodaju da su veoma zadovoljni doprinosom portugalskog internacionalca.

Pored cilja da ojača vezni red Deku je drugi veliki prioritet za leto da obezbedi potpisivanje ugovora sa Kanselom.

Predstoji još mnogo meseci takmičenja da se proceni njegov ukupni učinak, ali u Barselono prilično dobro razumeju da će morati da se bore za njegovo dovođenje, piše katalonski list Mundo Deportivo.

Pre nego što bude u mogućnosti da preduzme korak ka potpisivanju Kansela, sportski menadžment Barse mora da dobije odobrenje odbora na finansijskom nivou.

Sitijeva procena portugalskog defanzivca, prema navodima Mundo Deportiva, je oko 25 miliona evra, što je cifra koju će Barsa pokušati da smanji kada dođe vreme za pregovore.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari