beli su samo na papiru favorit za prolaz druge runde kvalifikacija Kupa UEFA i retko ko može tvrditi da tu ulogu u ovom trenutku zaslužuju i na terenu. Svi ovi negativni komentari su zapravo i jedna vrsta motiva za fudbalere Crvene zvezde u prvih 90 minuta meča protiv Apoela. Izabranici Zdenjak Zemena žele pobedom i ubedljivom igrom u Nikoziji da obrišu negativne pripremene rezultete i tako pokažu da je javnost bez razloga sumnjala u njihov kvalitet.

beli su samo na papiru favorit za prolaz druge runde kvalifikacija Kupa UEFA i retko ko može tvrditi da tu ulogu u ovom trenutku zaslužuju i na terenu. Svi ovi negativni komentari su zapravo i jedna vrsta motiva za fudbalere Crvene zvezde u prvih 90 minuta meča protiv Apoela. Izabranici Zdenjak Zemena žele pobedom i ubedljivom igrom u Nikoziji da obrišu negativne pripremene rezultete i tako pokažu da je javnost bez razloga sumnjala u njihov kvalitet. U suprotnom, svaki drugi scenarijo na Kipru ne bi bio ništa drugo do potvrda lošeg letnjeg posla u klubu iz Ljutice Bogdana.

Englez na centru

STADION: Gradski stadion u Nikoziji. KAPACITET: 22.859. SUDIJA: Robert Stajls (Engleska).

APEOL: Kiotis, Mikail, Karalampidis, Kontis, Broerse, Morais, Florea, Mirosavljević, Seghiri, Pinto, Paulista. TRENER: Ivica Jovanović.

CRVENA ZVEZDA: Radivojević, Marković, Dević, Gaj, Bronovicki, Burzanović, Vukobratović, Milijaš, Korman, Subašić, Edgar. TRENER: Zdenjak Zeman.

– Nije nam svejedno zbog izgubljenih utakmica na pripremama, jer nosimo dres velikog kluba i rezultati su uvek bitni. Provere međutim ne predstvaljaju pokazatelj našeg kvaliteta. Uveren sam da ćemo na Kipru postaviti stvari na svoje mesto. Učinićemo sve da demantujemo pesimiste koij nam predviđaju posrtanja – ističe „desetka“ crveno-belih Igor Burzanović.

Domaćin veruje u iznenađenje

Odbrambeni igrač Apoela, bivši provotimc Olimpijakosa i AEK-a, Kontis ne strahuje od čuvenog imena večerašnjeg protivnika i veruje da njegova ekipa može do iznenađenja.

– Verujem da smo spremni za ovaj izazov. Bez svake sumnje, biće ovo izuzetno težak meč, igramo protiv kluba sa velikom istorijom, ali uprkos tome smatam da imamo podjednake šanse. Ekipa koja pokaže vrednost na terenu će pobediti. Zvezda je veliki klub, ali i Apoel je veliki klub sa velikom istorijom na Kiopru – jasan je Kontis.

Pre samo nekoliko godina podrazumevalo se da Zvezda mora da pobedi jednu kiprasku ekipu. Taj imperativ i sada postoji, s tim što su svi svesni da će za realizaciju tog „moranja“ biti potrebno mnogo, mnogo truda.
– Ovoj utakmici ćemo sigurno pristupiti na drugačiji način nego što smo to činili na pripremama, a i Kiprani su svesni da igraju protiv velikog kluba i nama prepuštaju ulogu favorita. Apoel svakako nije za potcenjivanje, imaju mnogo stranaca, iskusnih igrača. Ovde ide priča da nemamo šta da tražimo na Kipru. Ne opterećujemo se time. Svesni smo važnosti duela i želimo da se u Beograd vratimo sa povoljnim rezultatom. Mi smo Crvena zvezda i Apoel treba nas da se pribojava. Mislim da polako, ali sigurno dolazimo u poziciju da prepreke lakše prelazimo igrom na terenu, nego pričom van terena. Prošli smo mesec i po dana priprema, imamo dobar tim i na nama je da se pokažemo na delu – svestan je vrlina i mana protivnika Burzanović.
Jedini Zvezdin igrač koji ima iskustvo igranja protiv kiparskih timova na zvaničnim mečevima je povratnik Marjan Marković. Omonija je u sezoni 2001/02 u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona poprilično namučila crveno-bele (1:1, 2:1). Ni ovoga puta Marković ne očekuje ništa lakši zadatak.
– I da nemam iskustvo iz dvoboja sa Omonijom znao bih da nas očekuju teški mečevi protiv kiparskog vicešampiona. Prvi meč Intera iz Bakua i Partizana pokazao je da svi znaju da igraju, odnosno da se u manjim državama u poslednje vreme mnogo ulaže u fudbal – kaže Marković.
Iskusni bek napominje da je trenutno bitniji prolaz od težnje za lepom igrom.
– Biće malo straha kod novih igrača, ali s obzirom na značaj dvomeča očekujem da pokažemo da vredimo. Usredsredićemo se na rezultat, jer je najbitnije da eliminišemo Apoel. Nismo dostigli željenu formu, ali učinićemo sve da ispunimo zahteve trenera Zemana i protiv Kiprana pokažemo 70 do 80 odsto svojih mogućnosti – smatra Marković.
Iako uporno ističe da igrači teško upijaju sistem 4-3-3, trener Zdenjak Zeman će se baš u ovoj formaciji večeras suprotstaviti Apoelu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari