Povodom sto godina od rođenja Aleksandra Nikolića svečano otkrivena njegova bista (FOTO) 1Foto: Olimpijski komitet Srbije IG

U sportskoj hali koja nosi njegovo ime, danas je svečano otkrivena bista profesora Aleksandra Nikolića, povodom stogodišnjice njegovog rođenja, saopštio je Olimpijski komitet Srbije.

Bistu legendarnog košarkaškog trenera otkrili su predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković, proslavljeni trener Željko Obradović i ćerka profesora Nikolića, Dubravka Nikolić Rakočević.

Inicijativa za podizanje biste došla je od Božidara Maljkovića, a delo je akademskog vajara Miroljuba Stamenkovića. Svečanosti su prisustvovali i ministar sporta Zoran Gajić, potpredsednik Olimpijskog komiteta Srbije Žarko Zečević, predsednik Košarkaškog saveza Srbije Nebojša Čović, državni sekretar u Ministarstvu sporta Marko Kešelj, kao i članovi porodice profesora Nikolića.

Profesor Aleksandar Nikolić, poznat kao „otac srpske košarke“, ostavio je dubok trag u domaćem i međunarodnom sportu, a njegov doprinos razvoju košarke u Srbiji i svetu neprocenjiv je.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari