Povratak Crvene zvezde u Ligu šampiona 1photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

Odlična forma u poslednjih par meseci kulminirala je plasmanom Crvene zvezde u finale domaćeg prvenstva.

Vaterpolisti Crvene zvezde igraće naredne sezone u Ligi šampiona. Ivan Basara i saigrači su plasmanom u finale domaćeg prvenstva obezbedili mesto u najelitnijem rangu evropskog klupskog takmičenja.

Crveno-bele u borbi za titulu očekuje serijal sa Novim Beogradom, nakon što su eliminisali kragujevački Radnički u majstorici (12:8).

Posle četiri godine, vaterpolisti Zvezde našli su se u prilici da osvoje domaće prvenstvo. Puleni Aleksandra Filipovića će posle godinu dana pauze zaigrati u društvu najboljih.

Pre dve sezone Srbija je imala tri učesnika u grupnoj fazi Lige šampiona. Novi Beograd i Radnički su ulaskom u finale domaćeg prvenstva stekli direktnu prohodnost, a tada im se Zvezda pridružila kroz kvalifikacije.

Trebalo bi napomenuti da je kao organizator završnog turnira, Novi Beograd automatski sticao mesto na finalnom takmičenju Lige šampiona.

U odnosu na prethodno učešće, Crvena zvezda neće biti deo veoma neizvesnih i napornih kvalifikacija, kroz koje će proći trećeplasirani tim na kraju prvenstva Srbije.

Za mesto u kvalifikacijama boriće se Radnički i Partizan, koji je i prošle sezone imao istu šansu, ali je Šabac bio bolji u nadmetanju za osvajanje trećeg mesta.

Crvena zvezda je već postigla veliki uspeh u tekućoj takmičarskoj godini s obzirom na to da je osvojila Kup Srbije, plasirala se u finale domaćeg prvenstva i tako se vratila u Ligu šampiona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari