i to ni manje ni više nego protiv najboljeg tenisera u sezoni. Novak Đoković pobedom u polufinalu Sinsinatija stavio je tačku na neverovatnu tromesečnu seriju Rafaela Nadala od 32 uzastopna trijumfa – 2:0 (6:1, 7:5).
Trećem reketu sveta bilo je potrebno samo sat i 25 minuta za plasman u finale.

i to ni manje ni više nego protiv najboljeg tenisera u sezoni. Novak Đoković pobedom u polufinalu Sinsinatija stavio je tačku na neverovatnu tromesečnu seriju Rafaela Nadala od 32 uzastopna trijumfa – 2:0 (6:1, 7:5).
Trećem reketu sveta bilo je potrebno samo sat i 25 minuta za plasman u finale. Malo je reći da je Đoković potpuno dominirao u prvom setu. Srpskom teniseru su svi udarci išli od ruke, a naročito forhend paralele, koje su mu bile i najjače oružje. Iako nije ubacio nijedan prvi servis, dokazao je da može da bude nadmoćan protivnik u duelima sa novim prvim igračem sveta. Tek u drugom setu viđena je ujednačenija borba. Poeni su bili duži i brejka nije bilo do rezultata od 5:5. Izrazito ofanzivnom igrom, srpski teniser je relativno lako došao do dve meč lopte koje su bile sasvim dovoljne za konačnih 6:1 i 7:5.

Zimonjić i Nestor bez finala

Nenad Zimonjić i Danijel Nestor nisu uspeli da se plasiraju u finale turnira Masters serije u Sinsinatiju. Srpsko-kanadski duet poklekao je u duelu sa Izraelcima Džonatanom Erlihom i Endijem Ramom u super taj-brejku – 10:7. Prethodno po jedan oduzet servis doneo je Izraelcima prvi set (6:4), a Zimonjiću i Nestoru drugi 7:5 – ukupno 2:1. Meč je trajao sat i 24 minuta. U finalu Izraelci, koji su treći nosioci, igraće sa prvim favoritima turnira, američkom braćom Brajan, Bobom i Majkom.

Ovo je bio 13. susret dva tenisera. U ukupnom poretku Nadal vodi 9:4. Đoković je Španca sva četiri puta pobedio na tvrdim podlogama, po jednom u Indijan Velsu, Montrealu, i Majamiju.
– Očigledno je da niko nije nepobediv. Međutim, s obzirom na to kako je igrao na prethodnim turnirima svi smo mislili da još dugo neće izgubiti. U ovom meču nisam želeo da razmišljam o njegovom novom rangu i pobedničkoj seriji. Fokusirao sam se na svoju igru, prethodna tri duela sam izgubio i znao sam šta treba da uradim kako bih pobedio Nadala na tvrdoj podlozi. Iskoristio sam sve ukazane šanse… – izjavio je Đoković.
Pobedom u Sinsinatiju Srbin je onemogućio Špancu da već od ponedeljka preuzme svetski tron od Rodžera Federera. Nadal, koji je na ATP Mastersu u Sinsinatiju bodovno uspeo da prestigne Švajcarca, moraće da sačeka do 18. avgusta i novog obračuna bodova.
– Novak takođe želi da bude broj jedan, za sada ni ja to još nisam zvanično. Odigrao sam dobar turnir ovde u Sinsinatiju, i posle osvajanja Toronta, veoma sam zadovoljan. Ponosan sam na sezonu na tvrdoj podlozi. U polufinalu protiv Đokovića sam se dobro osećao, ali Novak je odigrao neverovatno dobro prvi set. Čini mi se da sam bio bolji od njega u drugom setu, ipak on je imao više strpljenja. To je tenis – konstatovao je Nadal.
Đoković je sinoć za titulu u Sinsinatiju igrao protiv Škotlanđanina Endi Mareja. Bio je to šesti duel vršnjaka. Marej je dobio samo poslednji, u Torontu prošle nedelje, kada je slavio 6:3, 7:6. Turnir iz Masters serije u Sinsinatiju igra se za ukupni nagradni fond od 2.615.000 dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari