Povratak vere u sebe 1Foto:bcmegabasket.net

Samo jedna pobeda nad timom koji u sastavu ima prekaljene igrače evroligaškog profila dovoljna je za pomisao da koncept Mege ima smisla.

Trener Dejan Milojević može da se podiči time da raspolaže internacionalnim talentima, od kojih će pojedini verovatno imati odlične karijere, što je pokazala i poslednja utakmica, odnosno pobeda nad Strazburom (86:82) posle koje su Rade Zagorac i saigrači ostali u igri za plasman u narednu fazu FIBA Lige šampiona.

Vlatko Čančar, slovenački dvadesetogodišnjak, polivalentan spoljni igrač visine 203 centimetra, odigrao je odlično protiv Francuza, ubacivši 20 poena, uz devet skokova. Čitava spoljna linija bila je dominantna; iskreirala je prednost od čak 17 razlike. Jovan Novak je sa 17 poena i sedam asistencija bio vodeći organizator igre, olakšavši posao Ognjenu Jaramazu (10p). Kostja Mušidi, nemački talenat kome se predviđa NBA karijere, ponovo je odigrao na visokom nivou; sa 15 poena potvrdio je odličnu formu sa nedavno završenog Evropskog prvenstva U18 na kome je Nemačku predvodio do polufinala, prosečno postižući 14,7 poena.

– Igrali smo odličnu odbranu skoro 36 minuta, vodili smo 17 poena razlika, ali onda je naše neiskustvo izašlo na videlo. U poslednja četiri minuta smo izgubili nekoliko lopti i dali im šansu da se vrate u meč, ali smo na kraju došli do pobede – istakao je Čančar.

Trener Milojević bio je veoma zadovoljan trijumfom, samim pristupom igrača, ali i činjenicom da su zadržali šanse za prolaz u narednu fazu.

– Veoma važna pobeda za nas. Savladali smo sjajan tim koji ima i vrhunskog trenera i zaista sam ponosan na moje momke. Igrali smo veoma dobro 35 minuta, bili smo bolji od njih u većini segmenata igre. Imali smo prednost od 17 poena, ali onda je naša mladost došla do izražaja. Izgubili smo nekoliko lopti u poslednja četiri minuta i time dali šansu rivalu da se vrati u meč. Međutim, odigrali smo dobru odbranu, pogodili slobodna bacanja i pobedili. Sa ovom pobedom samopouzdanje će nam znatno porasti za nastavak sezone i ovim trijumfom smo zadržali šanse da se plasiramo u narednu fazu takmičenja – naveo je Milojević

Rezultati i tabela

Grupa D

Cibona – Juventus            81:72

Mega – Strazbur                86:82

Avelino – Mornar              53:60

Tenerife – Ostende         64:57

1. Tenerife          10-2

2. Avelino            8-4

3. Strazbur          7-5

4. Juventus         7-5

5. Cibona             5-7

6. Ostende          4-8

7. Mega                4-8

8. Mornar            3-9

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari