Povratak Zeka Ledeja posle tri godine: Hej, Milano, vratio sam se 1foto:©Olimpia Milano

Amerikanac dres Partizana i definitivno zamenio opremom Armanija.

Višenedeljna pisanja su se obistinila. Nakon tri relativno uspešne godine u Partizanu, Zek Ledej je odlučio da se vrati „prethodnoj ljubavi“ i ponovo obuče dres Milana.

Posle Džoša Niba, Armani je u Ledeju dobio drugo ovosezonsko pojačanje, a saradnja je overena na dve godine.

– Hej Milano, istina je, vratio sam se – poručio je Ledej navijačima Milana puten klupskog sajta.

Armani je tako počeo sa kompletiranjem centarske linije, nakon što je prethodno odlučio da ne obnovi saradnju sa Nikolom melijem, koji je vratio u Fenerbahče.

Ledej je prvo raskinuo saradnju sa Partizanom, s obzirom na to d aje imao ugovor za narednu sezonu, a potom je kao slobodan igrač potpisao ugovor sa Milanom.

Kao reprezentativac Azerbejdžana, Ledej je četvrto ovosezonsko pojačanje Milana: prvo su pojačane bekovske pozicije dovođenjem Nenada Dimitrijeviča iz ruskog Uniksa i Armonija Bruksa, a zatim je ojačana centarska linija angažovanjem Amerikanaca Niba i doskorašnjeg košarkaša Partizana.

Ugovori su istekli Šabazu Nejpiru, Biliju Beronu, Devonu Holu, Nikolu Meliju, Johanesu Fojtmanu, Aleksu Pojtresu i Kajlu Hajnsu.

U Milanu se nadaju da bi u skorije vreme ponovo mogli da se nađu na Fajnal-foru, na kome su poslednji put bili baš kada je Zek Ledej nastupao za Armani u sezoni 2020/21 posle koje je, na opšte iznenađenje, odlučio da prihvati ponudu Partizana, koji je u tom trenutku nastupao u Evrokupu.

Njegov potez tada su u Milanu objasnili finansijskom ponudom koju jednostavno nije mogao da odbije.

Za tri sezone u Partizanu, Amerikanac je osvojio svega jedan trofej (ABA liga 2023. godine) a imao je i jedno učešće u TOP 8 fazi Evrolige.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari